Uskoro rekonstrukcija trga Slavija i ulice Kneza Miloša u Beogradu

UREĐENJE GRADOVA  

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

Beogradski Trg Slavija i ulica Kneza Miloša uskoro će biti rekonstruisane. Po rečima gradonačelnika Beograda, za ove poslove su izdvojena sredstva i urađeni su projekti.
Pomoćnik direktora Agencije za investicije i stanovanje Grada Beograda je pre 6 meseci najavio početak radova na rekonstrukciji „Slavije“, a sada je to potvrdio i gradonačelnik glavnog grada. Radovi kreću na proleće, odmah posle Beogradskog maratona u maju, a predviđeno je da trajaju maksimalno šest meseci. Ugovorom sa izvođačem predviđene su nagrade za završetak radova pre isteka roka, kao i drastične kazne za njegovo prekoračenje. Najavljeno je da će ovaj trg biti uređen tako da nijednog časa neće biti moguće stajanje, neće biti ni autobuskih stajališta niti će automobili moći da stanu.
Gradski menadžer grada Beograd istakao je da će pešački prelazi biće udaljeni 50 metara od trga što će omogućiti da kada autobusi ili automobili uđu na „Slaviju“ neće imati razlog da se zaustavljaju, a to će svakako ubrzati protok saobraćaja.

Ulica Kneza Miloša biće rekonstruisana i ispod nje će se nalaziti podzemni parking sa duplo više mesta nego sada. Po ugledu na španske gradove Barselonu i Madrid, naša najprometnija ulica će dobiti novi izgled. Trenutno se ispod ove ulice nalazi oko 250 registrovanih parking mesta, a ovom rekonstrukcijom je planirano povećanje kapaciteta na 480-500 mesta. Start radova je predviđen za početak sledeće godine, a rezultat bi trebao biti povećanje protoka saobraćaja i novi moderniji izgled. To će biti bulevar sa 3 trake u jednom i 3 trake u suprotnom smeru, dok je za sredinu ulice planirana zelena površina. Parkiranje će delom biti ostavljeno za stanare koji tu žive, a ostatak će biti na tržištu.

Da li je ovo samo priča pred predstojeće izbore ostaje da vidimo. Da li će radovi na Slaviji početi u predviđeno vreme saznaćemo vrlo brzo.
Sjajne vesti se nadaju da će u maju uraditi reportažu sa početka radova i da će vas obradovati novim detaljima.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login