Teknia: U planu širenje kapaciteta

INVESTICIJE, IZVOZ, MAŠINSTVO, POSAO, PRIVREDA  
Teknia: U planu širenje kapaciteta

SJAJNE VESTI IZ KRAGUJEVCA

Pošto je krajem 2014. godine postala vlasnik 70% udela u kragujevačkoj firmi Promotor-Irva, španska multinacionalna kompanija Teknia već za ovu godinu najavljuje širenje kapaciteta i otvaranje novih radnih mesta.
Prostorije kompanije Teknia, tačnije od 22. aprila 2015. godine Teknia KG d.o.o., i njeni proizvodni kapaciteti, su trenutno smešteni u neadekvatnom prostoru koji pripada fabrici „21. oktobar“. Stoga su rukovodioci kompanije, čije je sedište u Madridu, ovih dana stupili u pregovore sa nadležnim gradskim institucijama kako bi se dogovorili o raspoloživim lokacijama u gradu i započeli izgradnju svojih novih pogona. Planirano je da se u narednih godinu dana realizuje grinfild investicija sa proizvodnim pogonom površine oko 4.000 kvadratnih metara uz instalaciju nove proizvodne opreme u vrednosti od oko 3,8 miliona evra. Očekuje se da će ova investicija otvoriti i nekoliko desetina novih radnih mesta u gradu na Lepenici.
Potreba za ovom grinfild investicijom se javila usled potrebe za širenjem proizvodnog programa i proizvodnih kapaciteta u Srbiji. Proizvodni program ove kompanije čine auto-dizalice za „punto classic“ i „opel corsa“, poluge za brisače za „opel astra“, kao i drugi delovi od plastike, čelika i gume za Pežo, Dženeral Motors, Fijat i Boš. U planu je osvajanje tržišta u okruženju, kao i u Turskoj i Rusiji s obzirom na postojanje Sporazuma o slobodnoj trgovini.
Poslovna politika ove kompanije se zasniva na strateškom lociranju proizvodnje u blizini najvažnijih tržišta automobilske industrije. Počela je sa radom kao porodična firma sa ukupno 29 zaposlenih te 1992. godine, uvećavajući vrednost prometa od 100 do 336 miliona evra koliko se očekuje u ovoj godini. Takođe, do danas je organizovala proizvodnju na 4 kontinenta, u čak 20 država širom sveta u skladu sa standardima ISO 9001 i 14001, ISO/TS 16949 i UNE 166002.
Iz dostupnih podataka na sajtu ove kompanije smo pronašli da iz godine u godinu dobit i broj zaposlenih raste, da su u 2014. godini imali 1.900 zaposlenih, da je u 2015. godini odeljenje koje proizvodi delove od plastike postiglo rekordnih 104,7 miliona evra prometa, koji od 2007. godine stalno raste.
Sve ovo nam daje nadu u dugoročnost investicije i u našoj zemlji.

U iščekivanju još jednog presecanja vrpce.
Srećno!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login