Sportisti sa invaliditetom osvojili 11 medalja u Malmeu

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  

SJAJNE VESTI IZ NIŠA

Sportisti sa invaliditetom, plivačkog kluba „Nais“ iz Niša, vratili su se iz Švedske sa 11 medalja. Sa upravo završenih 40. igara osoba sa invaliditetom „Malme Open 2016“, gde su učestvovali klubovi iz 18 zemalja, takmičari „Naisa“ Nemanja Tadić, Nikola Ljubisavljević, Nemanja Panović i Stefan Nakić okitili su se medaljama. Najuspešniji iz Srbije bio je Nemanja Tadić koji je kući doneo 3 zlatne i 1 srebrnu medalju. Nikola Panića, kome je ovo bilo prvo takmičenje, uspeo je da osvoji 2 zlatne i 2 bronzane medalje, a Stevan Nakić i 1 zlatnu i 3 srebra. Najmlađi među njima je osvojio 1 srebrnu medalju samostalno i jednu u štafeti, što je veliki podvig naših momaka.

„Konkurencija je bila jaka, naporno smo radili, tako da uspeh nije izostao. Uzeo sam 3 zlatne medalje u pojedinačnim trkama na 50, 100 i 400 metara slobodnim stilom, dok smo u štafeti ekipno uzeli srebro – što je veliki uspeh jer je konkurencija bila velika. Vratiti se u Niš uvek je lepo, još kada vidimo ovakav doček, mogu da kažem da sam prezadovoljan i da sam ponosan i na grad i na sebe “ – rekao je, najbolji među njima, Nemanja Tadić.

Malme je bio samo uvertira za sledeće Evropsko takmičenje, koja se za mesec dana održava u Grčkoj, pa će PK „Nais“ pokušati da ostvari A-normu i tako stekne uslov za olimpijske igre.

Najmlađi takmičar, Nikola Ljubisavljević, imao je vatrno krštenje na ovim igrama i presrećan je što je osvojio medalje:

„Ovo je za mene prvo veliko takmičenje. Prijatno sam iznenađen, nisam ni očekivao da ću osvojiti bilo kakvu medalju.“

Nemanja Panović želi da nastavi ovim tempom i da se sprema za nove podvige:

„Ovo za mene predstavlja podstrek da nastavim dalje da radim i treniram. Imam cilj da na narednom takmičenju ponovim ovaj rezultat ili da ga popravim.“

Svi ističu da su jako srećni što su osvojili ovoliko medalja i što su Srbiju predstavljali u najboljem svetlu na igrama u Malmeu.

Vođa ekspedicije Naisa, jedina dama, bila je Marija Damnjanović:

„Pre svega htela bih da se zahvalim ovim divnim momcima što su preko cele godine maksimalno trenirali, jer da nisu danas ne bi bilo ovakvog bilansa. Uslovi za treninge ovde u Malmeu bili su odlični, kao i samo takmičenje.“

Pogledajte prilog TV Zona Plus:

Lep doček organizovali su članovi porodica, prijatelji, drugari i članovi kluba. Ovo je svakako jedna u nisu sjajnih vesti koje naši sportisti donose iz dana u dan.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login