Kladovo – Meraklijsko veče uz vina u galerijskom holu biblioteke

PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM  
Kladovo – Meraklijsko veče uz vina u galerijskom holu biblioteke

SJAJNE VESTI IZ KLADOVA

Ukoliko se baš danas uputite ka Kladovu putem koji vodi kroz živopisnu i predivnu klisuru, prateći vodotok Dunava, možete stiće na manifestaciju idealnu za „vikend meraklije“. Ali da krenemo iz početka.
Na ovom putu ćete najpre proći kraj jedinstvenog, praistorijskog arheološkog lokalitetLepenski vir, u čijoj ćete muzejskoj zgradi moći da pogledate ostatke sakralne arhitekture iz perioda od 6.500 do 5.500 godina pre nove ere. Ipak imajte u vidu da ovaj objekat ne radi za posetioce tokom ovog meseca. Pošto stignete u Kladovo, obavezno se uputite na vožnju brodom duž, tzv. Dunavskom prugom gde duž obale možete videti još čuvenih lokaliteta ovog kraja naše zemlje: Trajanova tabla, Trajanov most, ada Kale i drugo. Pošto se vratite na obalu, predlažemo da se uputite ka lokalitetima u samom gradu kao što su Tvrđava Diana – odbrambena tvrđava cara Trajana ili Tvrđava Fetislam – tursko vojno utvrđenje iz sredine XVI veka.
I da. Vreme je za ručak i odmor, pa možete izabrati neku od gradskih kafana ili restorana na obali koji nude veoma ukusne riblje specijalitete. Naravno uz čašu dobrog lokalnog vina kao što je „Duša Dunava“.

Za ovo veče vam predlažemo da budete i deo manifestacije u organizaciji Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo koja će, već tradicionalno, po sedmi put okupiti vinarije ovog kraja i „vikend meraklije“. Pored predstavnika naše zemlje, na ovoj večeri će biti predstavljeni i vinari iz susedne Rumunije, tačnije iz grada Drobeta Turnu Severin. Meraklijsko veče će takođe biti upotpunjeno postavkom o našem proslavljenom piscu Branku Ćopiću, o čijoj popularnosti, satiričnosti i boemstvu će govoriti bibliotekarka domaćina Ogla Marjanović. Najavljeno je i prisustvo tamburaša, pa ćete uz čašu dobrog vina, priče iz lokalnih vinograda i meraklije sigurno provesti lepo veče u Kladovu.

Sjajna prilika za uživanje kraj Dunava ove večeri.



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login