Krila za Njujork

AVIOPREVOZ  
Krila za Njujork

SJAJNE VESTI ZA SRBIJU

Kako je najavljeno i dogovoreno, od ove godine možemo sesti u „samo jedan“ avion i već za nepunih 5 sati ćete imati priliku da se zagrliti sa svojom tetkom, bakom ili dekom, sestrom ili bratom, drugaricom ili drugom … Ili ćete jednostavno „uhvatiti“ taksi po sletanju na Džon F. Kenedi aerodrom i pohitati u šoping koristeći neverovatne njujorške rasprodaje. Letovi će se obavljati avionom Erbas A330-200 od strane domaće avio kompanije Er Srbija i to pet puta nedeljno. Posle 24 godine ponovo je uspostavljena vazdušna veza između Aerodroma Nikola Tesla i Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi, a letovima su dodeljene brojevi JU500 i JU501, baš kao i nekada.
Prvi let je zakazan za 23. jun, a prodaja karata je počela 18. februara i trajaće samo do 24. februara. Er Serbija za ovaj period ponudila karte po promotivnim cenama od svega 399 evra, čemu treba dodati još samo troškove izdavanja karte. Takođe, omogućena je i kupovina karata na rate bez kamate. Ono što garantuje isplativost ove relacije i sigurnu popunjenost mesta u prekookeanskim letilicama Er Srbije jeste i činjenica da je ovo jedini direktan let ka Americi u regionu, pa se može očekivati priliv putnika iz okolnih zemalja. Svi oni, zajedno sa našim građanima, su strpljivo čekali na ovakav trenutak, pa su sada uzaludno gubljenje vremena i iscrpna čekanja na Frankfurtskom, Ciriškom i drugim evropskim međunarodnim aerodromima postali samo prošlost.
Svemu ovome su prethodili mukotrpni razgovori između nadležnih vazduhoplovnih institucija naše zemlje i SAD, mnogobrojne bezbednosne provere Aerodroma Nikola Tesla, pa i privatizacija i modernizacija domaće avio kompanije i konačno stvaranje međusobnog poverenja.
Ovo jeste mali i tek prvi korak, ali korak koji će sigurno za sobom doneti više turista, investitora, studenata, hedonista, avanturista i drugih koji će sada znati gde se nalazi ta lepa Srbija.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login