Novak Đokovića započeo turnir u Dubaiju pobedom nad Džazirijem. Ukupno 700 pobeda na ATP turu

TENIS  
Novak Đokovića započeo turnir u Dubaiju pobedom nad Džazirijem. Ukupno 700 pobeda na ATP turu

SJAJNE VESTI IZ DUBAIJA

Novak Đoković je bez problema prošao prvu prepreku na turniru u Dubaiju. Prva „žrtva“ našeg najboljeg tenisera svih vremena bio je Malek Džaziri, 121. teniser sveta. Rezultatom 2:0, po setovima 6:1 i 6:2, Novak je već stigao u četvrtfinale ovog turnira. Na početku meča Nole je bio favorizovan pa se ova pobeda i očekivala. Otpor Džazirija trajao je samo na početku meča, a nakon toga „svetski broj 1“ je rutinski savladao protivnika. Meč je trajao sat i 7 minuta, pa je tako Novak Đoković stigao do svoje 700. pobede u karijeri. Ovom pobedom ušao je među 11 tenisera koji su do sada to uspeli da ostvare tokom karijere. Lista čuvenih imena svetskog tenisa će uskoro biti promenjena jer će Novak Đoković uskoro prestići i svog trenera Borisa Bekera, koji je imao 712 u igračkoj karijeri. Naredni igrač koga će prekočiti biće Pit Sampras sa 762, a od aktivnih igrača ispred Noleta je Federer sa 1.067 i Nadal sa 775.

Reklo bi se da Nole nije izgubio puno energije jer je tek sa pola snage igrao ovaj meč. Novak Đoković je napao od samog početka i uprkos otporu protivnika držao konce u rukama. Malo više nerviranja imao je u prvom setu kada je dva puta zaredom na Džazirijev servis vodio 0:40, a onda ga protivnik stizao, pa su morali da igraju na razliku.

Naredni rival našeg asa, u četvrtfinalu, je sjajni Felisijano Lopez. Španac je 24. teniser sveta, a postavljen je za šestog nosioca turnira. Felisijano je stalna Novakova mušterija jer u prethodnih sedam duela nije uspeo da pobedi Srbina. Poslednji put su snage odmerili u Šangaju prošle sezone kada je Nole slavio sa 6:2 i 6:3.

NAPRED NOLE!
BRAVO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login