Vrhunska turistička ponuda uskoro u Novom Bečeju – Kamping

PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM  
Vrhunska turistička ponuda uskoro u Novom Bečeju – Kamping

SJAJNE VESTI IZ NOVOG BEČEJA

Često se kaže da prirodu možete da razumete ukoliko živite zajedno sa njom. Možda je baš idealan način življenja sa njom i uživanja u njoj baš kamping. Da li ćete biti u šatoru, pod krošnjom drveta ili u kamp kućici, kraj jezera, močvare, na livadi, u šumi, tek nije na odmet imati uređeno mesto za to uživanje. Kada se kaže uređeno mesto misli se na raspoloživost vode, osnovnih higijenskih objekata, uređenog parking mesta i prilaza. Kamping je vid turizma koji je u povoju u Srbiji. Prema podacima Kamping asocijacije Srbije u našoj zemlji su sva mesta za kamping grupisana u tri kategorije:
– kamp
– kamping odmorište
– kampiralište,
a ukupno ih ima svega 42. Imajući u vidu, po ko zna koliko puta spominjane, prirodne lepote Srbije i neiskorišćene potencijale može se reći da se turizam mora razvijati i u ovom pravcu, a ove godine će verovatno najveći doprinos dati baš novobečejci. Naime, najveći projekat Turističke organizacije Srbije, nadležnih državnih institucija i Opštine Novi Bečej ove godine biće prvi turistički kamp u Srbiji sa četiri zvezdice na obali Tise. Stoga je na ovogodišnjem Sajmu turizma predstavljena maketa velikih razmera budućeg luksuznog kampa.
Predviđeno je da prva faza izgradnje ovog kampa bude završena u avgustu 2016. godine ulaganjem nadležnog ministarstva u iznosu od 10 miliona dinara, a što je potrebno za izgradnju 30 parking mesta za kampere sa priključcima za struju i vodu, sanitarnog čvora, recepcije, multifunkcionalne bine. U drugoj fazi bi se nastavilo sa izgradnjom infrastrukture kao što su bungalovi, sportsko rekreativni sadržaji – adrenalin park, teren za mini golf, biciklističke i pešačke staze i izletišta. U poslednjoj fazi pošto se završi projekat, turistički kamp će imati u bungalovima oko 150 smeštajnih jedinica, 130 parcela za kampere i oko 250 mesta za šatore. Ukoliko se pregovori sa renomiranom slovenačkom kompanijom „Adria Mobil“ uspešno završe kamp će biti opremljen vrhunskom opremom, ali i propraćen promocijom širom sveta.
Inicijator ovog projekta je Turistička organizacija Opštine Novi Bečej koja je došla do podatka da se više od 15 miliona noćenja u Nemačkoj obavi upravo u kampovima. Novobečejci će biti prezadovoljni ukoliko se u njihov kampu ostvari 1% nemačkog rezultata.

Na ovaj način Novi Bečej i Tisa će nakon tri godine biti u mogućnosti da turistima pruže kompletan sportsko-rekreativni i duhovni užitak u prirodi.

Okrenimo se svi prirodi. SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login