Dom zdravlja Novi Bečej odlično opremljen priskače u pomoć drugim zdravstvenim institucijama u Srbiji

MEDICINA  
Dom zdravlja Novi Bečej odlično opremljen priskače u pomoć drugim zdravstvenim institucijama u Srbiji

SJAJNE VESTI IZ NOVOG BEČEJA

Da opremljenost naših zdravstvenih ustanova nije na zavidnom nivou opšte je poznata činjenica, a nadležne institucije intezivno rade na promeni stanja. Ali zahvaljujući solidarnosti i snalažljivosti zdravstvenih radnika građani su pošteđeni problema kvara na medicinskim aparatima. Primer za to je Dom zdravlja Novi Bečej kao jedina institucija u ovom delu srednje-banatskog okruga koja poseduje mamograf. Pored ovog doma zdravlja mamograf poseduje i Opšta bolnica u Zrenjaninu koji ima jedan analogni i jedan digitalni mamograf koji je već duže vreme u kvaru i nije poznato kada će biti popravljen. Zato se pacijenti bolnice u Zrenjaninu upućuju na preglede u obližnji Novi Bečej, a rezultate izvršenih analiza dobijaju na CD-u koji su potom dostupni njihovim lekarima u zrenjaninskoj bolnici. Dom zdravlja u Novom Bečeju je mamograf dobio zalaganju direktorke i donaciji japanske ambasade. On je jedan od retkih u našoj zemlji koji pruža uslugu i skrining mamografije, a dostupan je i ultrazvuk svih organa. Postojeći kadar doma zdravlja Novi Bečej je spreman da preglede obavi u roku od četiri do najviše sedam dana, a koji se inače obavlja na bolničkom nivou za šta često nedostaje oprema ili kadar, a na uslugu se čeka i po više meseci.
Da ovaj dom zdravlja raspolaže raznovrsnim i adekvatnim kadrom govori i činjenica da ovde svoje usluge pružaju lekari specijalisti: specijalista urgentne medicine, pedijatar, radiolog, kao  i  dva  dečja preventivna stomatologa, a trenutno su na specijalizaciji dva doktora pedijatrije i biohemije.
Na osnovu ugovora sa Institutom iz Sremske Kamenice ovde se pružaju usluge ultrazvučne dijagnostike u okviru radiologije, ali i ultrazvučna dijagnostika u okviru ehokardiografije. Ovu uslugu finansira opština Novi Bečej i odmah je dostupna građanima.
Može se reći da je Dom zdravlja Novi Bečej osposobljen da pruža široki spektar zdravstvenih usluga na visoko stručnom nivou, na čijem kadru i opremljenosti mu mogu pozavideti i mnogi bolnički kompleksi.
Njegove usluge jesu trenutno dostupne pacijentima zrenjaninske bolnice, ali bi sigurno bile dostupne i svima onima kojima u ovom delu Srbije zatreba pomoć.

To je primer koji treba da sledimo.

Sjajno!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login