Tri zlata i jedno srebro za srpske atletičare na Balkanskom atletskom prvenstvu u Istanbulu

OSTALI SPORTOVI  
Tri zlata i jedno srebro za srpske atletičare na Balkanskom atletskom prvenstvu u Istanbulu

SJAJNE VESTI IZ ISTANBULA

Uspeh naših atletičara iz dana u dan, iz godine u godinu sve je veće. Pored Ivane Španović, koja fenomenalnim nastupima grabi ka vrhu i ove godine, tu su i Elzan Bibić, Lazar Anić i Amela Terzić. Svi oni su na ovom prvenstvu osvojili medalje i odbranili boje Srbije na najbolji mogući način. Ove subote u Turskoj – Istanbul, održano je Balkansko atletsko prvenstvo, a naše mlade nade su osvojile 3 zlata i jednu srebrnu medalju. Ukupno je nastupilo 15 takmičara iz Srbije, a sa svim osvojenim medaljama Srbija se svrstala među vodeće na Balkanu. Ovo takmičenje je bila odlična uvertira pred prvi Internacionalni miting u Beogradu.

Ivana Španović, je nekako očekivano, osvojila titulu prvakinje Balkana sa rezultatom 6,78 metara. Ovom prilikom ona je izjavila:

„Balkansko prvenstvo bilo je u senci mitinga koji nas očekuje u Beogradu 1. marta, koji svi sa nestrpljenjem očekujemo.“

Elzan Bibić, naš juniorski rekorder, uspeo je da osvoji zlatnu medalju na 3.000 metara sa rezultatom od 8 minuta, 16 sekundi i 72 stotinke.
Takođe, zlatna medalja je otiša i u ruke Lazara Anića koji je skočio udalj 7,80 metara, i tako postavio novi lični rekord.
Amela Terzić je na 3.000 metara postigla vreme od 9:13 i 37 stitinki i tako osvojila drugo mesto – postala je vicešampionka Balkana.

Sve naše atletičare očekuje najveće takmičenje za njih i to 1. na Internacionalnom takmičenju „Serbia open indoor meeting“ u novoj atletskoj dvorani u Beogradu.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login