Naši strelci sa 7 medalja briljirali na EP u streljaštvu

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  
Naši strelci sa 7 medalja briljirali na EP u streljaštvu

SJAJNE VESTI IZ ĐERA

Na Evropskom prvenstvu u Đeru srpski strelci su osvojili ukupno 7 medalja i to 4 zlatne, 1 srebrnu i 2 bronzane. Ovaj uspeh se kotira kao jedan od najuspešnijih do sada, na svim šampionatima na kojima je učestvovala naša reprezentacija.
Het trik u jednom danu postigla je Zorana Arunović. Prvo je osvojila srebro u ekipnoj konkurenciji, potom bronzanu medalju u pojedinačnoj u disciplini vazdušni pištolj, i na kraju zlato sa Damirom Mikecom pištoljem u miksu.
Sjajne juniorke bile su najbolje u ekipnoj konkurenciji, u disciplini vazdušna puška, te su tako donele prvo zlato na ovom takmičenju za Srbiju. Milica Babić, Sanja Vukašinović i Marija Kolarević bile su najuspešnije od svojih konkurentkinja i tako obradovale navijače u našoj zemlji. Nakon njih, druga šampionka iz naše zemlje, na Evropskom prvenstvo u streljaštvu, je Andrea Arsović. Ona je u Đeru uspela da upuca najbolji rezultat u disciplini vazdušna puška 10 metara.

„Bila sam smirena u završnici. Ova medalja biće mi veliki podstrek za Olimpijske igre u Riju.“ – rekla je Andrea Arsović.

Treću medalju srpskom timu u Đeru doneli su Damir Mikec, Duško Pavlov i Dimitrije Grgić.

Najsupešniji strelci šampionata su Andrea Arsović sa dva zlata, a po broju trofeja Zorana Arunović sa jednim zlatom, jednim srebrom i jednom bronzom. Damir Mikec ima zlato i bronzu.

Na ovom Evropskom prvenstvu učestvovalo je ukupno 24 srpska strelca. Imali smo takmičare u svim kategorijama i disciplinama puškom i pištoljem.
Ovo je poslednje takmičnje na kom su se mogle osvojiti olimpijske vize za Rio.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login