Najava događaja: „Viva vox“ u Nišu 18. marta

DOGAĐAJI, MUZIKA  
Najava događaja: „Viva vox“ u Nišu 18. marta

SJAJNE VESTI IZ NIŠA

Od sutra, 3. marta, svi ljubitelji hora „Viva vox“ i svi oni koji su željni horskog spektakla moći će da kupe ulaznice za koncert ovog hora koji će se održati 18. marta od 21:15 u niškom Domu vojske. Karte se mogu kupiti u radnjama „Energy Music Shop“, „Vintage Shop“ i na blagajni Doma vojske po ceni od 1.000 dinara za parter i 800 dinara za balkon.
Energija hora potiče isključivo iz glasova njegovih članova bez instrumentalne pratnje počev od 2005. godine kojima rukovodi dirigentkinja Jasmina Lorin. Od 2009. godine u svoje nastupe uvode ritmičku podršku bitboksa, vokalnu tehniku kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija. Predmet obrade bitboksom su pop, rok i pank hitovi, ali i duhovna muzika.
Od 2013. godine „Viva vox“ doživljava vrtoglavi rast popularnosti ne samo kod nas, već u čitavom svetu. Ovaj rast popularnosti je iniciran koncertom u sali Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija povodom proslave Srpske nove godine 14. januara 2013. godine i bili su prvi i jedini naš sastav koji je ikada nastupio ovim povodom pred jednom međunarodnom institucijom.

Pravi hit na društvenoj mreži YouTube sa preko 2 miliona pregleda je postala njihova obrada (a cappella) hita grupe Rammstein-Du Hast. Izvršili su obrade i mnogih drugih hitova Erika Kleptona, grupe Prodigy, Queen i mnogih drugih. Onda su usledili koncerti širom sveta: u Austriji, Belorusiji, Poljskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Americi, …
Najveći broj nastupa su imali upravo u Beogradu, ali i širom Srbije. Na desetogodišnjicu svog postojanja, 2015. godine, su izdali prvi studijski album i spot. Pored „velikog“ glasa, članovi hora imaju i „veliko“ srce, pa su tako nekoliko puta bili učesnici humanitarnih koncerata.
Koncert u Nišu, koji je najavljen za 18. mart, biće treći po redu nastup ovog hora pred nišlijama. Prvi put su nastupali 2014. godine na „Nišvil“ festivalu, a drugi samostalni koncert su održali prošle godine u Banovini pred oko hiljadu slušalaca.
Takav kreativni, sjajan zvučno-scenski „haos“ od koga vam zastaje dah i ježi telo, kakav pravi „Viva vox“ ne treba propustiti. Pripremite se da sutra rano ujutru zauzmete svoje mesto u redu na nekom od prodajnih mesta u Nišu.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login