Nadmetanje torti i kolača u Nišu – Samo izvolite

DOGAĐAJI  
Nadmetanje torti i kolača u Nišu – Samo izvolite

SJAJNE VESTI IZ NIŠA

U ponedeljak, 7. marta će se u Nišu, u organizaciji Udruženje ugostiteljsko-turističkih poslenika, održati 10. Međunarodno takmičenje u pravljenju torti i kolača.
Svi zainteresovani građani će pripremljene takmičarske slatke specijalitete moći samo da pogledaju istog dana u periodu od 14 do 19 časova.
Na niškom sajmištu se očekuje prisustvo od oko 80 učesnika iz naše zemlje, ali i iz Crne Gore, Makedonije i Bugarske. Među njima će biti pored pravih profesionalaca, koji će se nadmetati u izvođenju vratolomija sa šećerom, brašnom i čokoladom, i đaci i amateri. Kako organizatori najavljuju očekuje se da će ova deseta smotra biti i najbrojnija kada su u pitanju majstori u pravljenu kolača. Očekuje se učešće njih tridesetipetoro.
Podsećanja radi, „Sjajne vesti“ su već pisale o Udruženju ugostiteljsko-turističkih poslenika iz Niša i njegovim članovima, koji su odneli brojne vredne nagrade i medalje na takmičenju u pravljenju pica proteklog meseca u Bukureštu. Oni su se u Srbiju vratili sa 6 zlatnih, 3 srebrne i 1 bronzanom medaljom, a posebno su se istakli u pripremi pice čiji su fil činili jagnjetina i peglana pirotska kobasica. Očigledno je da se radi o vrlo nadarenim i maštovitim kulinarskim rukama ovog kraja naše zemlje, pa se očekuje da ni slatke poslastice neće ostati nenagrađene i nezapažene.
Cilj organizovanja ovog takmičenja je edukacija. Naime, na jednom mestu će se naredne nedelje okupiti profesionalni poslastičari, ugostiteljske radnje i amateri iz regiona koji će razmeniti svoja znanja, iskustva i nove trendove u ovoj oblasti kulinarstva.
Nagrade na desetom Međunarodnom takmičenju su namenjene takmičarima u kategoriji profesionalaca i amatera, a torte će biti ocenjivane u kategoriji svečanih i dečijih.

Pozivamo vas da posetite ovu sjajnu manifestaciju i slatko provedete početak nove radne nedelje.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login