Četvrto takmičenje biznis škola u Beogradu

BIZNIS I EKONOMIJA, DOGAĐAJI  
Četvrto takmičenje biznis škola u Beogradu

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

U prostorijama Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu u prvoj nedelji aprila, odnosno od 4. do 9. aprila „koplja znanja i sposobnosti“ će ukrstiti studenti biznis škola iz čitavog sveta. Po četvrti put za redom ovo internacionalno takmičenje poznatije kao BBICC (Belgrade Business International Case Competition) će okupiti studente od Amerike do Australije. Kao jedino takmičenje ovog tipa u jugoistočnoj Evropi studentima biznis škola se daje prilika da se nadmeću u rešavanju dve studije slučaja u trajanju od 5 i 24 sata, ali i da razmene svoja iskustva i poslovne ideje. Svoja rešenja će potom predstavljati pred žirijem koga će činiti ugledne ličnosti iz sveta biznisa i konsultanti vodećih kompanija u Srbiji. Na kraju, 9. aprila žiri će proglasiti tri najbolja rešenja. Prošlogodišnji pobednik je bio Hong Kong University of Science and Technology (Hong Kong) koji će takođe poslati svoj tim i ove godine.
Za razliku od prošlogodišnjeg učešća 12 timova, ove godine svoje učećše su potvrdili timovi studenata čak 16 prestižnih biznis škola:
– Tri tima iz Kanade: Concordia University, Simon Fraser University i Carleton University,
– Američki Univerzitet iz Kalifornije: Berkeley (SAD), Wharton poslovna škola iz Pensilvanije (SAD), Univerzitet sa Floride, australijski univerzitet Melburn, tim iz Hong Konga, Kine i sa Tajlanda,
– Evropsko tlo će predstavljati: Copenhagen Business School (Danska), BI Norwegian Business School (Norveška), Dublin Institute of Science and Technology (Irska), Maastricht University (Holandija),
Našu zemlju će predstavljati tim FON-a.

Svi navedeni timovi će u Beograd stići dan pre zvaničnog otvaranja takmičenja, tačnije 4. aprila kada ih, pored poslednjih priprema taktika, očekuje organizovan obilazak našeg glavnog grada. Domaćini su za goste pripremili obilazak znamenitosti Beograda, degustaciju srpske kuhinje i upoznavanje sa našom kulturom.
Biće ovo još jedna sjajna prilika da se Srbija pokaže kao dobar domaćin, koji pored bogate kulture i istorije ima i pametnu omladinu.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login