„Pomoć i nega u kući“ – Sombor

GRAĐANI, HUMANOST  
„Pomoć i nega u kući“ – Sombor

SJAJNE VESTI IZ SOMBORA

Crveni Krst Sombora realizovaće program „Pomoć i nega u kući“ koji će biti od značaja najstarijim sugrađanima i onima kojima je realno ova potreba značajna. Gradonačelnik ovog grada reko je da su budžetom opredeljena sredstva u iznosu od 14.890.824,00 dinara. Na realizaciji javnih radova biće angažovano 39 somboraca i ovo je jedan od načina pomoći i starijim sugrađanima, ali i nezaposlenim licima koja će biti zaposlena tokom realizacije programa.
Ugovor o sprovođenju ovog programa potpisali su gradonačelnik Sombora i Biljana Klipa, sekretar organizacije Crvenog krsta iz Sombora.

Biljana Klipa se zahvalila gradonačelniku i lokalnoj samoupravi što su prepoznali Crveni krst kao organizaciju koja može da organizuje i sprovede javni rad „Pomoć i nega u kući“. Rekla je da je poveravanjem ovog javnog rada omogućeno da uz pomoć lokalne samouprave Crveni krst ostvaruje svoje ciljeve i zadatke precizirane i Zakonom o Crvenom krstu Srbije, a da je jedan od zadataka i pomoć najstarijim somborcima. Ona je dodala:

„Kroz ovaj program angažovaćemo 39 izvršilaca koji će, potpisivanje u gradu i 15 naseljenih mesta, pomagati našim najstarijim sugrađanima. Osnovni cilj je da im kroz pružanje pomoći u svakodnevnim poslovima omogućimo da što duže ostanu u svojim domovima, a time će biti smanjen i pritisak na ustanove socijalne i zdravstvene zaštite. Lica koja budu angažovana, odnosno gerontodomaćice, imaće zadatak da sugrađanima uključenim u program nabave osnovne životne namirnice, pomognu u kući, kod odlaska kod lekara, pomognu u pripremanju zimnice i ogreva za zimu.“

Ovaj program će trajati 8 meseci, a sa realizacijom će početi 29. feburara 2016. godine. Tokom meseca juna i jula biće pauza, a od septembra do kraja decembra 2016. godine najstariji sugrađani ponovo će imati pomoć gerontodomaćica.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login