Prva šansa za žensko preduzetništvo u Beogradu

DOGAĐAJI, POSAO  
Prva šansa za žensko preduzetništvo u Beogradu

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

Evo poslednjeg poziva svim uspešnim damama da sutrašnji dan iskoriste i prijave se za sajam preduzetništva. Naime, u Kolarčevoj zadužbini će 15. marta od 10 do 20 časova biti održan sajam ženskog preduzetništva na kojima će uspešne dame Beograda prezentovati svoje firme i delatnosti u cilju promocije preduzetništva. Ovaj sajam se prvi put organizuje u Beogradu i to od strane Sekretarijata za privredu Grada Beograda, a on u saradnji sa članicama Saveta za zapošljavanje grada Beograda, Nacionalnom službom za zapošljavanje-filijala Beograd, Privrednom komorom Beograda, Regionalnom agencijom za razvoj i integracije Beograd i Turističkom organizacijom Beograda. Prenoseći svoja iskustva, probleme, biznis ideje i ciljeve, već dokazane i uspešne dame će u toku ove manifestacije pokušati da podstaknu i ohrabre sve druge da preduzmu slične korake i tako možda postanu deo ovog istog sajma sledeće godine. Obzirom da je tekuća godina proglašena godinom preduzetništva Sekretarijata za privredu Grada Beograda je opredelio određeni iznos finansijskih sredstava. Tako će 20. marta objaviti poziv za proširenje kapaciteta što podrazumeva zapošljavanje jedne osobe od strane ženske preduzetnice.
Tokom čitavog dana biće organizovane radionice sa praktičnim primerima problema sa kojima se sve buduće preduzetnice mogu susresti i dobrim rešenjima. Tako je još jedan cilj ovog sajma stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja za razvoj ženskog preduzetništva i unapređenje poslovanja kompanija u vlasništvu dama radi njihovog većeg učešća u privrednom razvoju Beograda.
Do sada je prijavljeno 40 preduzetnica, a pored njih svim posetiocima će se predstaviti programi i projekti koje će sprovoditi članice Saveta za zapošljavanje grada Beograda u 2016. godini. Sve to u službi razvoja ženskog preduzetništva.
Ovako kvalitetno i kreativno osmišljen dan svim damama će biti ulepšan i sa koncertom u Muzičkoj galeriji Kolarčeve zadužbine.
Pozivamo sve dame koje razmišljaju o sopstvenom biznisu da 15. marta posete Kolarčevu zadužbine i udahnu malo hrabrosti i optimizma koji im tako malo nedostaju da bi bile uspešne.

Sjajno!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login