Pao je „Pao“. Crvena Zvezda na korak od Top 8 (VIDEO)

KOŠARKA  
Pao je „Pao“. Crvena Zvezda na korak od Top 8 (VIDEO)

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADSKE ARENE

U meču 10. kola faze TOP 16 Evrolige, košarkaši Crvene Zvezde savladali su ekipu Panatinaikosa sa 69:67, po četvrtinama 10:18, 18:13, 25:11 i 16:25. Navijači Crvene Zvezde – „Delije“, imali su podršku pristalica Olimpijakosa, i zajedno sa svim navijačima prepravili su Arenu. U jednom trenutku bilo je više od 19.000 navijača.
U dramatičnoj završnici Zvezda je napravila novi podvig. Po drugi put ove sezone pao je „PAO“, i crveno-beli su se približili Topu 8 najboljih ekipa ove godine u ovom elitnom takmičenju.
Tarens Kinsi sa 19 poena i Kvinsi Miler sa 16. poena bili su najbolji u redovima Crvene Zvezdem, a u Panatinaikosu najbolji je bio Eliot Vilijams sa 17 poena, dok je Miroslav Raduljica ubeležio 11.

Pogledajte detalje iz meča:;

Crvena zvezda je 3. na tabeli sa 6 pobeda i 4 poraza i u sjajnoj je prilici da se plasira četvrtfinale Evrolige.

Efes je ranije danas u gostima pobedio Darušafaku 72:68. Fenerbahče je u četvrtak u gostima bio bolji od Lokomotive 55:52, dok je Unikaha bila bolja od Cedevite 91:78.

Tabela:
1. Fenerbahče 9/1
2. Lokomotiva 7/3
3. Crvena zvezda 6/4
4. Panatinaikos 6/4
5. Efes 4/6
6. Darušafaka 3/7
7. Unikaha 3/7
8. Cedevita 2/8.

Crveno-bela furija će 18. marta gostovati ekipi Unikahe.

Izjave Trenera:

ALEKSANDAR ŠAŠA ĐORĐEVIĆ

„Čestitke Zvezdi, teška utakmica, nije bila laka za pripremu. Dosta spremni smo ušli, mentalno i fizički. Odigrali smo čvrsto poluvreme, zaustavili dubinu, čvrsti smo bili na Cirbesu. Ipak, ulaz u treći deo je ispod svakog nivoa, bez želje, i mislili smo da će meč sam da se završi. Zameram to ekipi, nisu ni fizički ušli u treću deonicu. Snagom i uz navijače su nas odneli sa terena. Stvarno su izašli sa većom energijom i željom. Statistički, malo bode oči odnos slobodnih bacanja (35-18), ali jednostavno, ne smatram da je sudijski uticaj imao udela. Ipak, moramo da stavimo prst na čelo i vidimo zbog čega je tako.
Uspeli smo da smanjimo asistencije, spregu pleja i centra. Isplivao je kvalitet Milera i Kinsija, bili su raspoloženi. Probali smo timski da odigramo, bilo je dosta nervoze, nije lako u ovom ambijentu i kad se čuju razne stvari. Međutim, profesionalci smo. Hvala i publici na dočeku. Probali su glavom da me poremete, ali ih je srce izdalo.“

DEJAN RADONJIĆ

„Mi smo dobro počeli defanzivno, ali smo zbog velike želje ulazili u ofanzivne greške. Bilo ih je mnogo za jedan kratak period. Bilo je bojazni da će PAO steći veću prednost, a mi smo ipak uspeli da razliku držimo u nekim razumnim brojkama. Mi smo u drugom poluvremenu nastavili da igramo dobru odbranu, popravili smo napad, ali smo naspram sebe imali jedan od najboljih timova. Tim, koji može da sa ovim sastavom ode do same završnice Evrolige. Stigli su nas dobrom realizacijom Vilijamsa, ali smo mi mi u završnici ipak došli do pobede.
Ja bih ipak da kažem nešto drugo u ovom trenutku. Nešto vrlo važno…. U utorak igramo protiv Cedevite. Mora Pionir da progovori u utorak. Ako hoćemo Panatinaikos sledeće godine, a hoćemo, u utorak – svi kao jedan! Sve je ovo lepo večeras, ja sam profesionalno napravio analizu meča, ali ne razmišljam više o tome. Naravno da ću da slušam o ovoj utakmici, biće napisano i pametnih stvari, čitaću, sigurno. Ali, u utorak kreće plej-of. Od toga živimo.“

„Delije“ su na najlepši način odali počast svom navijaču i simpatizeru, danas preminulom, Draganu Nikoliću. Transparent koji se našao u publici rekao je sve:

Minut ćutanja za Dragana Nikolića:

Delije su bile jače i od himni:

BRAVO ZVEZDO! BRAVO DELIJE!

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Pao je „Pao“. Crvena Zvezda na korak od Top 8 (VIDEO)"

  1. Pingback: Crvena Zvezda slavila protiv Cedevite u polufinalu plej-ofa ABA lige | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login