Novak Đoković prošao u treće kolo turnira u Indijan Velsu

TENIS  
Novak Đoković prošao u treće kolo turnira u Indijan Velsu

SJAJNE VESTI IZ INDIJAN VELSA

Umalo da se desi senzacija!
Novak Đoković je, u veoma uzbudljivom meču za gledanje, uspeo da se izbori sa sjajnim protivnikom i da slavi protiv Bjorna Fratanđela sa 2:1, a po setovima 2:6, 6:1 i 6:2. Meč se igrao sat vremena i 45 minuta što govori koliko je bilo potrebno da se savlada ovakav protivnik.
Turnir iz Masters 1000 serije za Noleta nije počeo kao što smo očekivali. Na početku meča videlo se da je Novak nestrpljiv i da pokušava brzo završiti meč. Međutim, kao što to i biva, ništa se ne može na brzinu, pa je Bjorn iskoristio Noletove greške i stekao veliko samopouzdanje. U tome je bio ubedljiv kao što prvi set i govori – 6:2. Da li je uzrok tome bio vetar ili ne to sada ostavljamno po strani.
Šampioni ne bi bili šampioni da nisu u stanju da se brzo vrate u meč. Naravno, svetski broj 1 se vrlo brzo konsolidovao i ubdeljivo osvojio naredni set, dok je u trećem Bjorn igrao mnogo rasterećenije pa je čak uzeo i jedan brejk. Sve je bilo jasno i posle početka poslednjeg seta, ali Nole je to rešio i stavio tačku na ovaj, po malo, neočekivano težak meč. Statistike govore da je Novak Đoković imao 8 aseva, 3 duple greške, 22 vinera i 33 greške, a Bjorn samo 2 asa, 4 duple greške, 13 direktna poena i 35 neiznuđenih grešaka.

Pogledajte detalje iz meča Noleta i Bjorna:

Bjorna Fratanđel je trenutno 149. igrač na ATP listi i interesantno je da još uvek nije dobio nikoga iz najboljih 50. Svakako ovaj meč pokazuje da se od njega u budućnosti mogu očekivati sjajne igre kao i to da se probije među dobre igrače. Za Bjorna ovo je bio meč karijere, a naš teniser će imati zadatak da analizira ovaj meč i otkloni propuste kako bi se spremio za naredni.

U narednom kolu Novak Đoković će igrati sa Filipom Kolšrajberom, koji je pobedio Denisa Kudla sa 2:0 (6:0 i 6:1).

Na žalost Viktor Troicki nije uspeo da pobedi Leonarda Majera, pa je tako završio svoje učešće na Indijan Velsu ove godine. Argentinca je slavio rezultatom 7:5, 6:3 posle 95 minuta igre.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login