Crvena Zvezda slavila protiv Cedevite u polufinalu plej-ofa ABA lige

KOŠARKA  
Crvena Zvezda slavila protiv Cedevite u polufinalu plej-ofa ABA lige

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

Crvena Zvezda je posle produžetaka savladala Cedevitu rezultatom 97:88 (22:14, 15:29, 19:13, 26:26 i 15:6) u prvoj utakmici drugog polufinala plej-ofa ABA lige. Posle sjajnih utakmica u Top 16 fazi Evrolige, Zvezda je uspela da uknjiži prvu pobedu i u plej-ofu ABA lige. Pre ove utakmice aktuelni šampion i vicešampion ABA lige sreli su se ove sezone tri puta. Prva dva susreta, u okviru ABA lige, završena su pobedama Cedevite u Zagrebu, pa u Beogradu. Potom su se sreli i u Top 16 fazi Evrolige i crveno-beli su u tom meču ubedljivo slavili.

Posle jako uzbudljive utakmice pune preokreta, Stefan Jović je nekoliko sekundi pre kraja meča pogodkom uspeo da izjednači rezultat na 82:82. Džejkob Pulen nije uspeo da nadigra Branka Lazića i svojom šestom trojkom donese trijumf Zagrepčanima pa je Zvezda odigurala egal i tako završila regularni deo utakmice. U produžetku viđena je sjajna borba pod oba obruča a na kraju Zvezda jeuspela da se otisne i zadrži prednost do kraja. Oba tima su bila psihuički spremna ali taktiku Cedevite uspeo je da nadmudri sjajni trener Dejan Radonjić, koji je posle pobede nad Panatinaikosom u TOP 16 pozvao navijače da pomognu kako bi na ovoj utakmici takođe slavili.

PRODUŽETAK
Zvezda je počela serijom 7:0, trojke Tarensa Kinzija i Kvinsija Milera koji je uspeo da dobije i dodatno slobodno bacanje. Poveli su crveno-beli sa 89:82 i otvorili put ka pobedi. Ponovo trojka Milera, i to peta, za novo vođstvo od 92:86. Na drugoj strani Luka Babić promašuje zicer i tako zapečatio sudbinu Cedevite. Čak je Fran Pilepić 29 sekundi pre kraja promašio trojku i to je bio definitivan kraj Cedevite. Preko 6.000 navijača je otpočelo slavlje.

Pogledajte detalje iz meča Zvezde i Cedevite:

CRVENA ZVEZDA:

Miler 24 (8 sk, 2 as, 2 ukr, 2 blk)
Cirbes 19 (11 sk)
Kinzi 16
Jović 14 (8 as)
Lazić 12 (3 ukr)
Gudurić 6
Dangubić 4
Štimac 2
Micić
Tejić
Simonović
Rebić

CEDEVITA:
Pulen 24 (5 as, 6 izg)
Bilan 20 (7 sk, 3 as, 4 izg)
Vajt 16 (12 sk)
Gordić 10
Pilepić 10
Babić 5 (5 sk, 3 as)
Arapović 2 (6sk)
Žganec 1
Katić
Žorić
Musa
Mazalin

Prva polufinalna serija u plej-ofu ABA lige počela je pobedom Mega Leksa nad Budućnošću u Podgorici.

Revanš između Crvene Zvezde i Cedevite zakazan je za 22. mart u Zagrebu, a do tada će oba tima igrati utakmice Top 16 faze Evrolige. Crvena Zvezda će gostovati u Malagi protiv Unikahe, dok će Cedevita u Istanbulu tražiti pobedu protiv Efesa.

NAPRED ZVEZDO! NAPRED MEGA!
BRAVO!

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Crvena Zvezda slavila protiv Cedevite u polufinalu plej-ofa ABA lige"

  1. Pingback: Mega ušla u finale ABA lige. Bolja od Budućnosti i u Sremskoj Mitrovici (VIDEO) | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login