Ivana Španović uz novi nacionalni rekord letela do svetskog srebra u Portlandu

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  
Ivana Španović uz novi nacionalni rekord letela do svetskog srebra u Portlandu

SJAJNE VESTI IZ PORTLANDA

Naša sjajna atletičarka Ivana Španović je na Svetskom prvenstvu u Portlandu oborila nacionalni rekord i uspela da osvoji srebro! Skokom od 7.07 metara Ivana je stigla do devetog rezultata svih vremena, a to je ujedno i apsolutni rekord Srbije i na otvorenim prvenstvima i u dvoranama. Ovaj skok, naša najbolja skakačica u dalj, ostvarila je tek u 5-oj seriji i u tom trenutku sve oči bile su uprte u nju. Prva tri skoka smatraju se kvalifikacijama, pa je Ivana čuvala snagu i tehniku za poslednja tri skoka. Verovali smo da može još bolje, ali skok Amerikanka Britnis Rivs od 7.22 metara raspršio je Ivanine nade na ovom tekmičenju. Treća je bila Lorejn Ugen iz Velike Britanije koja je preskočila 6.93 metara.

„Ivana je sjajana sportistkinja koja iznova, obarajući granice mogućeg, ispisuje nacionalnu i svetsku atletsku istoriju. Ovo je odličan uspeh i ja joj od srca čestitam! Siguran sam da je sjaj ove medalje uvertira za olimpijski sjaj koji Ivana zaslužuje i za koji verujem da joj pripada“ – rekao je u čestitki Ministar sporta Vanja Udovičić.

Ivana Španović i sama ističe da gotovo da nema dana da ne pomisli na Brazil, a posle ovog uspeha sigurno je da će dobiti veliku dodatnu motivaciju.

Obzirom da je Ivana osvojila bronzu na prethodnom Svetskom prvenstvu, a na ovom srebro, pogodite šta će osvojiti na sledećem!?

Reči hvale su malo za ono šta radi ova devojka. Toliko sjajnih rezultata nas iz dana u dan raduje pa se sa pravom nadamo novim medaljama.

IVANA HVALA TI!

SJAJNO!



2 odgovora na temu "Ivana Španović uz novi nacionalni rekord letela do svetskog srebra u Portlandu"

  1. Pingback: Ivana Španović je najbolja atletičarka Evrope za mesec mart 2016. godine | Sjajne Vesti

  2. Pingback: Ivana Španović sa 6,95 metara postavila novi rekord Šangaja | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login