Apsolutni vladar: NOVAK ĐOKOVIĆ osvojio Indijan Vels 2016. godine

TENIS  
Apsolutni vladar: NOVAK ĐOKOVIĆ osvojio Indijan Vels 2016. godine

SJAJNE VESTI IZ INDIJAN VELSA

Novak Đoković je pobedio Miloša Raonića u finalu masters turnira u Indijan Velsu rezultatom 2:0 (6:2 i 6:0). Ovo je Noletova treća uzastopna titula na ovom prestižnom turniru masters serije, a ukupno peta titula od kad igra Indijan Vels. Najbolji reket sveta se sada izjednačio sa Rafaelom Nadalom po broju osvojenih masters titula u karijeri. Obojica imaju po 27, a mi se nadamo da će već naredni Majami pokazati da je Nole ipak zaslužio da ima makar jednu više od ostalih. Federer je na trećem mestu i u svojoj riznici trofeja ima 24 sa masters turnira.
Svi smo očekivali neizvestan i jak meč, ali već u prethodnom meču (Raonić – Gofan) se moglo naslutiti da Miloš osim sjajnog servisa ne može da pruži više. Novak je bio impresivan, imao je sve konce u rukama. Pravio je jako malo grešaka, imao viziju ovog meča i samo ga je rutinski priveo kraju.

Đoković je setove počinjao sa vezanim brejovima, a svoj servis je čuvao bez ikakvih problema. Miloš Raonić je pokušavao svojim ubojitim oružjem – servisom ali ga sinoć to nije služilo. Kada se na takav servis dodaju neiznuđene grešake, poraz od „svetskog broja 1“ je neminovan. Raonić je nekoliko puta pokušao sjajnim poenima, ali srpski teniser je bio vrlo jasan i konkretan. Podatak da Đoković u drugom setu nije napravio nijednu grešku govori možda najbolje.

Nole je šampion!

Novak Đokoviće je u izjavi, prilikom dodele pehara, naglasio da mu je žao što Raonić nije pružio bolju partiju i da ga razume, jer povrede koje nisu zalečene prave dosta problema. Pohvalio ga je i za sam ulazak u finale, a poležeo mu je brzo zalečenje povrede i nadu da će biti spreman za Majami.

„Čestitam Milošu. Žao mi je što danas nisi uspeo da prikažeš svoju najbolju igru, ali verujem da ćeš u Majamiju već uspeti.“ – rekao je Nole

Pogledajte detalje iz meča:

Možda manje bitni podaci ali nije na odmet napomenuti da se Nole izjednačio i sa Lejtonom Hjuitom. U ovom trenutku njih dvojica imaju najubedljivije pobede u finalima Indijan Velsa. Hjuit je 2003. godine prepustio Gustavu Kuertenu samo dva gema 6:1 i 6:1.

Sledi masters u Majamiju za koji je većina tenisera spremna, tako da se očekuje uzbudljiv i neizvestan turnir do samog kraja.

BRAVO NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login