Crvena Zvezda slavila protiv Cedevite. Finale sa Mega Leksom

KOŠARKA  
Crvena Zvezda slavila protiv Cedevite. Finale sa Mega Leksom

SJAJNE VESTI IZ ZAGREBA

Crvena Zvezda je pobedila Cedevitu u drugoj utakmici drugog polufinala ABA lige sa 73:65 (16:19, 18:20, 21:10, 18:16). Sjajnom igrom i fenomenalnom završnicom ekipa Dejana Radonjića je prošla u finale ABA lige gde će je čekati Mega Leks. Borba za trofej i mesto u Evroligi odigraće se između dva srpska kluba. Ovo je veliki uspeh domaće košarke i nesumnjivo nada da će domaća košarka vladati i u budućnosti.
Navijači Crvene Zvezde su u Beogradu pokazali kako se navija i napunili dvoranu do poslednjeg mesta, a u Zagrebu situacija nije bila takva. Bez obzira što je Cedevita pozvala navijače da ispune dvoranu i da navijaju svim srcem za svoj klub, u dvorani je bilo nešto više od 3.000 gledalaca i navijača. Ovo je igračima Zvezde malo olakšalo posao ali prava igra pokazana je na terenu. Poveli su crveno-beli sa serijom 10:0, ali su nedougo zatim domaćini napravili još bolju seriju od 14:0. Egal se držao tokom cele utakmice sa par poena u plusu za Cedevitu do treće četvrtine. Tada je Zvezda ponovo ušla u period dobre igre i napravila razliku koja joj je osigurala pobedu. Od pojedinaca u Zvezdi su se istakli Štimac, Miler i Jović, a u Cedeviti odlični su bili Pulen, Gordić i Vajt.

Pogledajte detalje iz meča:

Cedevita:

Pulen 17
Gordić 13
Vajt 11
Bilan 7
Arapović 6
Zorić 5
Pilepić 3
Žganec 3
Mazalin
Katić
Babić
Musa

Crvena Zvezda:

Štimac 17
Miler 14
Jović 10
Dangubić 7
Gudurić 7
Cirbes 6
Kinsi 6
Lazić 3
Simonović 2
Micić 1
Tejić
Rebić

Svakako ovo je timska pobeda Zvezde i dokaz da jedino tim može pobediti. U finalu gledaćemo domaće finale i svi se nadamo SJAJNIM MEČEVIMA!

BRAVO ZVEZDO! BRAVO MEGA!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login