Dunav i Beograd primili prve nautičke posetioce u novoj sezoni

DOGAĐAJI, PROMOCIJA SRBIJE  
Dunav i Beograd primili prve nautičke posetioce u novoj sezoni

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

U duhu srpske tradicije i posluženja dobrodošlice otvorena je nova nautička sezona kroz Beograd. Uz domaću rakiju i pite, izvornu narodnu muziku i kolo na Međunarodnom putničkom pristaništu „Luke Beograd“ protekle nedelje su dočekani gosti iz Beča i broda „Princez sisi“. Njih preko 100 se odlučilo na krstarenje Dunavom i posetu njegovih prestonica, među kojima je i Beograd sa svojim obalskim znamenitostima i objektima. Prema podacima Turističke organizacije Beograda, u ovogodišnjoj brodskoj sezoni se očekuje poseta oko 70 hiljada turista i preko 530 kruzera što će biti više nego svih prethodnih godina.
Uživajući u, na široko poznatoj, srpskoj gostoprimljivosti, bečki turisti su sa oduševljenjem pravili fotografije i snimke dobrodošlice prilazeći stolovima punim domaćih pita i drugih specijaliteta đaka Srednje turističke škole. U toku 16 sati, koliko je trajala njihova poseta, predstavnici TOB-a su ih prošetali Beogradskom tvrđavom, Hramom Svetog Save, šarmantnom Skadarlijom, do Doma muzeja 25. maj… Inače, istog dana u restoranu „Promaja“ sa početkom u 14 sati prezentovani su rezultati istraživanja „Grad Beograd viđen s Brodova“
Posmatrajući prošlogodišnju sezonu, najviše poseta Beograda sa Dunava načinili su turisti iz Nemačke, Kanade, SAD i Velike Britanije, pa potom iz Austrije, Francuske, Italije i Skandinavije. Luka je primila ukupno 493 kruzera sa oko 69 hiljada ljudi. Iako je zbog nesrećnih događaja u Briselu otkazno čak 10 poseta, ove godine se očekuje ipak rekordan broj. Tako će ovaj isti kruzer „Princez sisi“ ponovo posetiti beogradsko pristanište već 1. aprila sa novim turistima iz Austrije, a već 3. aprila u Beograd će stići brod sa engleskim turistima.
Ako se uzme u obzir prošlogodišnje proglašenje Beograda od strane turisitčkog veb portala „Trivago“ za grad koji je najisplativiji za turiste, našu bezgraničnu srdačnost i gostoprimljivost, prirodne lepote i uvek dobar provod, sve ove cifre treba da budu mnogo veće.
Nadamo se da će tako i biti baš ove godine za vreme letnjeg džez festivala, beogradskog festivala igre, Egzita, beogradskih muzičkih svečanosti i mnogo čega drugoga.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login