„Srpski ekspres“ tutnji Majamijem. Novak pobedio Souzu sa 2:0

TENIS  
„Srpski ekspres“ tutnji Majamijem.  Novak pobedio Souzu sa 2:0

SJAJNE VESTI IZ MAJAMIJA

Sprski teniser Novak Đoković je pobedio Žoa Souzu sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:1, u trećem kolu masters turnira u Majamiju. U ovom meču neizvesnosti je bilo samo u prvom setu, ali je Novak bio vrlo konkretan i jasan. Igrao je onoliko koliko je dovoljno da prođe u sledeće kolo. Nole je uspeo da izbegne povredu prilikom jednog proklizavanja i u nastavku zaigrao sigurnije. Uzeo je 8 od poslednjih 9 gemova i na kraju je slavio za sat i 18 minuta igre.
Jako bitno je da je Nole sačuvao snagu na ovom turniru, koji je vrlo specifičan što se tiče vremenskih uslova. Mečevi koji traju duže iscrpljuju tenisere i prave prilično velike probleme u nastavku takmičenja. Naime, u Majamiju je temperatura između 25 i 30 stepeni, ali je najveći problem visoka vlažnost vazduha koja dodatno umara tenisere.

Pogledajte jedan od najlepših poena na ovom meču:

Svetski broj 1 je bio slobodan u prvom kolu, da bi u dva seta izbacio Kajla Edmunda. U ovom meču Žo Souza je uspeo da parira samo u prvom setu, pa će Nole u osmini finala igrati sa Austrijancom Dominikom Timom, inače 14. igračem na svetu. Dominik Tim je pobedio Japanca Jošihita Nišioka sa 2:0 (6:2 i 6:2).

Na žalost, Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u naredno kolo jer je izgubio meč od Davida Gofana sa 6:1 i 6:1.

Takjođe i srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je sa turnira u Majamiju, pošto je u noći izmedju subote i nedelje poražena u trećem kolu od Timee Baščinski iz Švajcarske u dva seta – 5:7, 4:6.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login