Vikend namenjen „trećem dobu“ na Beogradskom sajmu

DOGAĐAJI, GRAĐANI  
Vikend namenjen „trećem dobu“ na Beogradskom sajmu

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

U nastupajućem vikendu za sve nas koji se nalazimo u „trećem dobu“ (55+) ili smo na njegovom pragu biće priređen treći po redu „Sajam za treće doba (55+)“.
Naime, od 1. do 3. aprila u Hali 3 beogradskog sajma naši stariji sugrađani će moći da uživaju u brojnim kulturno-zabavnim programima, tribinama, predavanjima i izložbenim paviljonima.
Čitav sajam je osmišljen i pokrenut 2014. godine partnerstvom Beogradskog sajma, Gerontološkog centra i RJ Dnevnih centara i klubova Beograda, a uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, PIO Fonda, Gradskog zavoda za javno zdravlje, Udruženja penzionera, Skupštine grada Beograda i Udruženja pacijenata.
Kulturno-zabavni program će činiti muzičko-scenski nastupi članova Dnevnih centara i klubova za starije pri Gerontološkom centru Beograd, modne revije, filmske projekcije, pozorišne predstave, tombole, takmičenje u plesu i izbor za Mis trećeg doba. Takođe, organizovanjem brojnih kreativno-edukativnih radionica svi posetioci će imati priliku da se upoznaju sa vežbama za aktivno starenje i da se prijave za besplatne radionice i programe u okviru Dnevnih centara i klubova (škola bridža, vežbe za treće doba, škola slikanja). Takođe, na licu mesta će moći da učestvuju u radionicama heklanja, dekupaža, makramea, šivenja, pletenja i slično. Biće prezentovani turniri u društvenim igrama i radne terapije dostupne svim posetiocima Sajma. Ono što je svakako svima njima i najvažnije, posetiocima je omogućeno da provere svoje zdravstveno stanje pod kupolom Beogradskog sajma uz merenje nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska, ultrazvučno merenje gustine kostiju, merenje prisustva količine minerala i vitamina u organizmu. Biće u prilici da prisustvuju predavanjima i da se konsultuju sa prisutnim lekarima, nutricionistima, farmaceutima, fizioterapeutima i psiholozima, a tu će biti i ekonomski i pravni stručnjaci od kojih će tako moći da potraže savete.
Ovaj sajam je još jedan način da se podsetimo da i u trećem dobu može itekako da se uživa. Da starije sugrađane okupimo bar jedan vikend godišnje i pokažemo im da se društvena zajednica ipak brine o njime. Ipak želimo da ovo ne bude jedina sajamska manifestacija posvećena njima.
Hala 3 beogradskog sajma biće otvorena tokom ova tri dana u periodu od 10 do 18 časova, pa pozivamo sve vas da budete prisutni, sretnete se sa svojim vršnjacima i proširite krug prijatelja.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login