Nole bolji od odličnog Tima u meču osmine finala mastersa u Majamiju

TENIS  
Nole bolji od odličnog Tima u meču osmine finala mastersa u Majamiju

SJAJNE VESTI IZ MAJAMIJA

Novak Đoković i Dominik Tim odigrali su najbolji meč u dosadašnjem delu masters turnira u Majamiju. Naš teniser je slavio rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 6:4. Rezultat ne oslikava fenomenalnu igru mladog Austrijanca, koji je veoma namučio svetskog broja 1. Skromna izjava Dominika Tima da će probati makar malo da iznervira Novaka, ne samo da je sprovedena u delo, nego je, vrlo lako, situacija mogla biti obrnuta. Bilo je potrebno 110 minuta igre kako bi Nole pobedio ovog, već sada, nezgodnog momka. Interesantno je da su i jedan i drugi igrač do ovog meča imali najviše pobeda do od početka sezone. Taj podatak govori mnogo o sjajnom teniseru iz Austrije, koji svakako pretenduje na mesto broj 1 u narednom periodu.

Sa našeg stanovišta možemo reći da je Novak ovaj meč dobio na iskustvo, a da je, sa druge strane, mladi Dominik izgubio meč zbog prevelike želje da pobedi velikog tenisera. Nole se na svoj servis morao pomučiti u svakom odigranom gemu, čak su se neki gemovi igrali po više od 10 minuta. Poslednji gem trajao je skoro 14 minuta, a Nole je iskoristio tek petu meč loptu. Na drugoj strani mladi Austrijanac je delovao ubedljivo, svoje gemove rešavao je vrlo brzo. Ipak, srpski teniser je uspeo da osvoji brejkove kada je to bilo najvažnije i nije dopustio Timu da mu uzme servis u ključnim momentima. Podatak da je Tim na ovom meču imao 15 brejk šansi, a da je samo 1 iskoristio, govori koliko je meč bio napet i neizvestan. Takođe, treba napomenuti da ovaj mladi teniser ima ubojite jednoručne bekhende, pokretljiv je, ima dobru motoriku, kreativan je u igri i da će u narednom periodu svakako trn u oku svakom teniseru. Njegovi aduti su igre na terenima sa šljakom gde će zasigurno postati vodeći teniser na svetu.

„Dominik je predvodnik nove generacije, u to ne sumnjam. On je već kao mlad, u prethodnih nekoliko godina uspeo da dođe do najboljih 20 tenisera sveta, s razlogom je nadomak Top 10 i vrlo blizu je uspeha da ostvari taj rezultat. Postaje sve bolji i sa mnogo samopouzdanja ulazi u mečeve. Ostajao sam čvrst u igri kada je to bilo potrebno. Jednostavno sam samo pokušavao da ga nateram da igra, da ga nateram da trči. On ima veoma jake udarce sa osnovne linije, pa ponekada ume da pogodi neke neverovatne udarce, često uz liniju ili napravi grešku… Bila je ovo pobeda u dva seta, ali daleko je od lake pobede“ – rekao je Đoković posle meča.

Pogledajte detalje iz izvrsnog meča ova dva tenisera:

U četvrtfinalu ovog turnira Novak se sastaje sa Tomašom Berdihom večeras posle ponoći, tačnije oko 3:00 ujutro. Srpski teniser je pobedio Čeha 22 puta od 24 međusobna duela.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Nole bolji od odličnog Tima u meču osmine finala mastersa u Majamiju"

  1. Pingback: Nole pobedio Berdiha u četvrtfinalu masterst turnira u Majamiju | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login