Stanovnici Brzog Broda sami očistili svoje naselje

UREĐENJE GRADOVA  

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Ovo se retko viđa… Stanovnici naselja Brzi Brod organizovali su se sami i očistili svoje naselje. Akciji čišćenja pridružili su se i stari i mladi, ali i deca, tako da je sada đubre u ovom delu grada prošlost.
Da nekada stvar treba preuzeti u svoje ruke, i da ne treba uvek čekati na gradske službe, pokazali su stanovnici naselja Brzi Brod. Oni su se okupili i rešili da učine nešto za mesto u kome žive. Organizovali su akciju čišćenja na kojoj su pokazali pravi primer solidarnosti i sloge.
Stanovnici ovog dela grada želeći da imaju uređeno naselje okupili su se i oformili grupu na facebooku pod nazivom „Uređenje naselja Brzi Brod“. Čine je mladi i kako kažu ne po svaku cenu partijski orijentisani ljudi.

„Odlučili smo da damo maksimum u rešavanju svih naših zajedničkih problema koji su se gomilali godinama unazad, kako bi naš kraj, ako ništa drugo, bio bolje mesto za život naše dece“, kažu organizatori akcije i za Niške Vesti dodaju da očekuju od nadležnih institucija da makar obezbede i postave više kontejnera i kanti za đubre u ovom naselju.

Oni su slikali kako je izgledalo naselje pre čišćenja. Pored Nišave je bukvalno počela da niče deponija. Đubre je bilo pored i u samom groblju. Bacalo se i u reku. A tu su i neasfaltirane ulice koje dodatno otežavaju život.
Na facebook profilu „Uređenje naselja Brzi Brod“, ova grupa građana navela je i koji su prioriteti jednog od najstarijih naselja u Nišu. Pa tako navode da je neophodno postaviti rasvetu i asfaltirati deo od škole „Dr Zoran Đinđić“ do Nišavskog mosta, očistiti deponiju, oko glavnog fubalskog terena i iza crkve „Sveta Tri Jerarha“, izgraditi park za mališanima i sportiste, sa kompletnim mobilijarom i teretanom na otvorenom.
U ovom naselju ističu i da nemaju dovoljan broj kontejnera i kanti za smeće i da ih je potrebo postaviti na više lokacija. Kako u Brzom Brodu živi veliki broj dece potreban je i vrtić, ali i urediti tržnicu u centru naselja i asfaltirati ulice koje do sada nisu uređene.
Stanovnici Brzog Broda smatraju i da je nephodno produžiti autobusku liniju br. 3 „Brzi Brod – Naselje Ratko Jović“ do škole „Dr Zoran Đinđić“.

U saradnji sa NIŠKIM VESTIMA ovaj članak-intervju je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login