„Srpski ekspres“ stigao u finale Majamija

TENIS  
„Srpski ekspres“ stigao u finale Majamija

SJAJNE VESTI IZ MAJAMIJA

Srpski teniser Novak Đoković uspeo je da savlada Davida Gofana sa 2:0, po setovima 7:6 i 6:4. Meč je trajao 2 sata i 5 minuta igre i ovo je svakako bilo polufinale dostojno ovog turnira. Gofan je pružio veoma dobru igru i žestoko je namučio najboljeg tenisera današnjice.
Neverovatan podatak, koji vredi spomenuti, je vreme odigravanja ovog meča. Nejasno je zbog čega je meč zakazan za 13 časova po velikoj vrućini i to po temperaturi koja je bila veća od 30 stepeni. Ovu odluku znaju samo organizatori ovog meča, ali svakako za ove SJAJNE momke to nije bio problem. I pored svega toga oni su pružili veoma dobru igru za svu publiku koja je došla da ih bodri.

Novak – Gofan (statistika):

Asevi: 7:8
Duple greške: 2:2
Ubčen prvi servis %: 59:59
Osvojeni poeni na prvi servis %: 71:69
Osvojeni poeni na drugi servis %: 61:52
Vineri: 20:25
Neiznuđene greške: 29:37
Brejkovi: 2/4 naspram 1/5

Meč je bio veoma naporan za našeg tenisera, jer je Gofan igrao prilično sigurno i veoma odlučno. Uspeo je Belgijanac da prvi set dovede do taj-brejka i da zada puno problema. Međutim najbolji teniser sveta je pokazao zašto je najbolji i slomio protivnika. Poslednjih nekoliko poena prvog seta bili su presudni i Novak je stekao psihološku prednost. U drugom setu vodila se slična borba kao u prvom, ali se osetilo da je posao završen još ranije. Pred kraj drugog seta Nole je umalo doživeo povredu, ali je sreća pratila hrabre i nastavio je uz mnogo manje napora nego u prvom setu, pa je Gofan konačno savladan.

Pogledajte detalje iz meča:

Najbolji teniser sveta će igrati za šesti trofej u ukupno sedam finala na mastersu u Majamiju. Ovo će biti treće uzastopno finale, a bio najbolji 2007, 2011, 2012, 2014. i 2015. godine. Ukoliko pobedi na ovom meču izjednačiće se sa Andre Agasijem koji je šest puta podigao trofej u Majamiju.

Novak će tako biti u prilici da igra za svoj 28. pehar na turnirima iz serije 1000, čime bi ispisao još jedan teniski rekord.

Za odbranu titule u Majamiju Nole će igrati protiv Kejia Nišikorija, koji je bio bolji od Nika Kirgiosa sa 2:0 (6:3 i 7:5).

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login