Nemanja Bjelica oduševio defanzivnom igrom u pobedi Minestote nad aktuelnim šampionom NBA lige

KOŠARKA  
Nemanja Bjelica oduševio defanzivnom igrom u pobedi Minestote nad aktuelnim šampionom NBA lige

SJAJNE VESTI IZ NBA LIGE

Iz kola u kolo neko od naših košarkaša briljira na terenu. Ovaj put, Nemanja Bjelica je odigrao sjajno u odbrani i jedan je od zaslužnih za pobedu i veliko iznenađenje u NBA ligi. Njegov tim Minesota, inače slabo rangirana u ligi, pobedila je aktuelnog šampiona Golden Stejt posle produžetaka. Rezultatom 124:117 „vukovi“ su u gostima savladali kandidata za šampionski prsten.
Kada gledamo statistiku, Nemanja je igrao 20 minuta i imao samo 2 poena, 3 skoka i 3 asistencije, a na taj učinak dodao je 2 blokade i 1 osvojenu loptu. Kada gledamo košgeterski učinak ovo svakako nije onaj nivo Nemanje Bjelice, ali kada uzmemo u obzir da je ovaj put imao potpuno drugačiji zadatak, onda možemo reći da je ova utakmica bila veoma dobra za našeg krilnog centra.
Srpski košarkaš je imao ulogu komadanta u odbrani i odlično je odradio taj posao. Trener Minesote menjao je prvu postavu kada su Stef Kari i ostali „ratnici“ napadali. Interesantan podatak je da je Minesota dala 15 poena više Golden Stejtu nego što ih je primila kada je igrao Nemanja Bjelica. Naravno pobeda ne bi bila moguća da na terenu nisu blistal i drugi a pre svega Šabaz Muhamed (postigao lični rekord – 35 poena) i Endrju Vigins koji je postigao 32 poena. Sa druge strane Stef Kari je šutirao veoma loše 7 od 25, a od toga trojke 4 od 14.
Bjelica iz utakmice u utakmicu podiže formu, a ujedno i njegova ekipa, pa se sa pravom nadamo da će Nemanja pružiti sjajne igre u predstojećem periodu.

Pogledajte detalje iz utakmice:

Od ostalih igrača iz naše zemlje, Nikola Jokić je odigra dobru partiju i postigao 7 poena. Šutirao je 2 od 2 za dva poena, a 1 od 3 sa linije 7 metara. Na svoj učinak dodao je 2 skoka i 2 asistencije uz 2 blokade za 19 minuta igre na terenu. Njegova ekipa Denvera nije uspela da pobedi Oklahoma siti koja je u ovaj meč ušla kao favorit.
Što se tiče Bobana Marjanovića, on nije dobio priliku da igra u meču u kome je San Antonio pobedio Jutu sa 88:86.

Svi rezultati:

Golden Stejt – Minesota 117:124
Denver – Oklahoma siti 102:124
Juta – San Antonio 86:88

Milvoki – Klivlend 80:109
Sakramento – Portland 107:115
Majami – Detroit 107:89
LA Klipers – LA Lejkers 103:81
Atlanta – Feniks 103:90
Toronto – Šarlot 96:90
Filadelfija – Nju Orleans 107:93
Memfis – Čikago 108:92

SAMO NAPRED!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login