Samo vi učite, ali i imajte strpljenja i planirajte da ostanete ovde

EDUKACIJE, OBRAZOVANJE, ZANIMLJIVOSTI  
Samo vi učite, ali i imajte strpljenja i planirajte da ostanete ovde

SJAJNE VESTI DONOSI BRANISLAV BORIČIĆ

Da, ima nade za mlade u Srbiji! To potvrđuju mnogi eminentni profesori, a između ostalog i profesor Ekonomskog fakulteta iz Beograda, Branislav Borićić. On na svom facebook profilu redovno obraduje studente i sve ostale sa svojim anegdotama iz profesorskog života, ali i sa pravim savetima. Jedno obraćanje studentima bilo je juče i upravo je preneo poruku u kojoj ohrabruje sve mlade da uče, jer se iza truda krije uspeh:

DANAS, NEDELJA, ja do Fakulteta, poslom, kad tamo i neki majstori, poslom. Jedni zamenjuju stare table, drugi dotrajale telefonske kablove, srednjoškolci došli na pripremnu nastavu, ali zgrada puna i studenata. Pitam ih zašto nedeljom na fakultet, a oni kažu da uče. Dakle, i oni poslom. Čitaonice zauzete, i po hodnicima se preslišavaju; živo, kao da je radni dan. Pitam se: „A da li je, u današnje vreme, dobro to za imidž jednog fakulteta u Srbiji, da studenti na njemu uče? Da uče i nedeljom!“ Postideh se i samog sebe! Skoro da mi i suza zaiskri. Sve to, da vam objasnim, pod utiskom jednog mučnog većanja, prekjuče, Komisije za disciplinsku odgovornost studenata na Univerzitetu. Studenti prepisivači, „bubičari“, doveli, svaki po dva advokata da ih brane i da nam objasne kako to nije ništa loše, i kako je to nužno. Zato mi je danas i zaiskrila suza. Od radosti! Ima nade za nas! Uči se! Studenti moji, vi koji učite i subotom, i nedeljom, šaljem vam jedno „manje od 3“, a ako to „enter“ ne pretvori u ono što treba, da znate da je to SRCE! Samo vi učite, ali i imajte strpljenja i planirajte da ostanete ovde!

Na njegov tekst studenti, mladi, stari i ostali poštovaoci ovog profesora dodali su komentare:

Perovic Dejan: OSTAJTE OVDE, SAMO ZA OVAJ TIM SE IGRA SRCEM ! Bravo Profesore !

Tomica Čus: Bravo! Čast mi je poznavati ovakvog profesora iako samo preko Facebooka. Samo naprijed i ja sam jedan od onih koji je učio i učim petkima, subotama, nedjeljama i praznicima. Pozdrav iz Varaždina! 🙂

Svetlana Ceca Devic: Ima nade. Potrebno je omladini verovati i biti primer.Znaju oni da prepoznaju prave vrednosti.Vi ste profesore jedan od „svetionika“ i zato Vam hvala u ime prosvetnih radnika! I nas „podsecate“ kakvi treba da budemo i ostanemo .

Dragana Predrevac: Evo zasto je meni svojevremeno profesor matematike bio omiljeni medju profesorima na prvoj godini Ekonomskog! Dragi profesore, evo I vama jedno „< 3" !

Nikola Djapic: Profesora Branislava Boričića upoznao na pripremama za prijemni 2007. God, učio u čitaonici bio nervozan što nedeljom ne radi kantina, diplomirao, planirao i ostao ovde kao preduzetnik već četiri godine.
Kada bi Srbija bila uredjena i precizna kao vaša matematika, bez „bubičara“ u biznisu i politici, svi bi ostali bez razmišljanja.
Zato ih kaznite što gore! Pametniji ste vi od njihovih 5 advokata! Tako će više ljudi ostati u Srbiji sa manje „bubičara“!
Uz vas „manje 3“

Dragana Vasic: Cast mi je sto sam zavrsila Ekonomski fakultet u Beogradu .i sto ste mi i Vi bili jedan od profesora, tj.asistent na vezbama iz matematike…cak ste me jednom i pohvalili za „odgovore“ iz prve klupe iz oblasti limesa…Drago mi je da ste sada dekan i da ste zadrzali „sportski “ tj.neformalni duh kao i onda …Sve najbolje , profesore ! Ima i nas koji nismo koristili „bubice“ vec inteligenciju ,vase casove – vezbe i rad…a uspeh merimo srecom i postovanjem sebe i drugih!

PROFESORE BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login