Humanitarna predstava za pomoć porodilištu

DOGAĐAJI, HUMANOST, POZORIŠTE  
Humanitarna predstava za pomoć porodilištu

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Predstava “Kod opšteg mesta levo” odigraće se u Narodnom pozorištu Niš, 13. aprila u 20 sati. Cena ulaznice je 500 dinara, a novac od prodaje karata je namenjen niškom porodilištu, kažu iz organizacije JCI Niš.

Akcija “Daske humanosti 2016 – darujmo mame i bebe!” ove godine obezbediće zaštitu od sunca na prozorima soba u kojima su smeštene majke. Na ovaj način stvoriće se konforniji uslov za boravak porodilja i beba, kažu organizatori.

“Bliži se leto i sunčani, vreli dani. Majkama i porodiljama na GAK-u biće mnogo prijatnije ako im zajedno budemo obezbedili zaštitu od sunca na prozorima. Zato pozivam Nišlije da se odazovu akciji i istovremeno pogledaju odličnu predstavu” – kaže Stevan Đorđević iz organizacije JCI.

Predstava “Kod opšteg mesta levo” bavi se fenomenom slave i popularnosti kao jednom od primarnih žudnji mladih ljudi danas, što je prikazano kroz satiru. Režirao je Radivoje Kozomara, a od 8 glumaca koji igraju trojica su iz ekipe Motevidea – Predrag Vasić, Rade Ćosić i Nenad Heraković. Osim njih igraju i Jelena Rakočević Cekić, Janko Cekić, Milan Vučković, Milena Moravčević, Marko Gizdavić.

“Ova ekipa će igrati besplatno, što je njihov veliki doprinos ovoj humanitarnoj akciji” – dodaju.

Daske humanosti održavaju se po 3. put, a osnovna ideja organizatora je da spoje kulturu i humanist kako bi pomogli najugroženijima.

U saradnji sa NIŠKIM VESTIMA ovaj članak-intervju je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login