Karavukovo: Noćno takmičenje u lovu na terpana

DOGAĐAJI, RIBOLOV  
Karavukovo: Noćno takmičenje u lovu na terpana

SJAJNE VESTI IZ KARAVUKOVA

Naselje u opštini Odžaci, Karavukovo, sa svojih nešto više od 4.000 stanovnika, na izgled predstavlja mirno vojvođansko mesto sa ne tako puno dešavanja. Ali nije tako. Karavukovo je okruženo brojnim kupalištima, lovištima, sportskim i rekreativnim terenima, sa aktivnim društvom pčelara „Matica“, brojnim zasadima trešanja i najzad ribolovačkim rajom. Za sve stanovnike Karavukova i čitave Srbije od značaja je aprilska manifestacija noćnog lova na terpana. U pitanju je slatkovodna riba, slična somu, koja je u Evropu preneta iz Severne Amerike osamdesetih godina prošlog veka. S obziro da je na našem kontinentu zakržljao u odnosu na svog rođaka iz postojbine, gotovo nemoguće je da bude ulovljen sa težinom većom od 500 do 800 grama.
Baš kao i prethodne četiri godine, ovog 17. aprila na 5. po redu takmičenju u lovu na terpana u Karavukovo će biti svi dobrodošli. Skup sportskih ribolovaca – takmičara je zakazan za 14:30 časova na “Tromeđi” kod Karavukova, a izvlačenje startnih brojeva će biti održano u 15:30 časova. Samo takmičenje će trajati od 16 do 21 čas i odigrava se u paru (dva takmičara u ekipi). Bodovanje će se vršiti na osnovu ulovljene gramaže, tačnije svaki gram će predstavljati po jedan poen. Dopušteno je da takmičari nose po dva štapa sa po dve udice, a izbor mamaca je slobodan. Svi oni će sami pronaći načine da osvetljavaju svoje mesto, a sudeći po prošlogodišnjem skupu, očekuje se učešće sportskih ribolovaca iz mnogih gradova Vojvodine. Prijava takmičarskih ekipa je moguća do dana održavanja takmičenja uz uplatu simbolične cifre od 2.000 dinara.
Kao i svake godine, i ove je organizator manifestacije KSR “Dunav Karavukovo”, koji je za sve učesnike obezbedio druženje uz večeru u restoranu “Lovac” u Karavukovu po završetku samog takmičenja i merenja ulova. Za one najbolje, sa najvećim ulovima za prva tri mesta su obezbeđene vredne nagrade u vidu ribolovačkog pribora, a za sve ostale učesnike i „utešni“ pokloni.
Složićete se da će ove nedelje u Karavukovu ipak jedino biti bitno da terpana bude što više, da uz buđenje ribolovačke strasti, duševnog mira i prijateljskog ćaskanja takmičari veseli pođu svojim kućama i sačekaju neko sledeće okupljanje.

SREĆNO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login