Novak Đokovic izgubio na startu mastersa u Monte Karlu

TENIS  
Novak Đokovic izgubio na startu mastersa u Monte Karlu

PORAZ NOVAKA ĐOKOVIĆA U MONTE KARLU

Bilo je potrebno 2 sata i 6 minuta da Jirži Veseli pobedi Novaka Đokovića u Monte Karlu. Jako raspoloženi čeeški igrač se plasirao se u osminu finala mastersa u Monte Karlu i tako priredio veliko iznenađenje u gradu u kojem je svetski broj 1 prijavljen i zvanično živi.

Tok meča

Nole je odabrao servis i rešio ga u svoju korist, bez mnogo napora. Međutim servis Veselog je bio neugodan tokom celog prvog seta. Igrao je Jirži set svog života. Sve je pogađao, odlično servirao i pravio jako malo grešaka. Veseli nikada nije osvojio prvi set kada je igrao sa nekim igračom iz Top 10. Sa druge strane naš teniser je pravio dosta grešaka, ali donekle je bilo razumljivo – ovo je prvi meč u sezoni na šljaci. Privikavanje na novu podlogu nije baš krenulo kako treba za Noleta. Jedan brejk koji je osvojio Veseli bio je potreban da bude rešen prvi set – 6:4 vodi čeh.
U drugom setu srpski teniser je popravio i servis i bolje je igrao. Svaki poen bio je mnogo značajan pa je uz 2 brejka slomio protivnika. Kraj drugog seta 6:2 i izjednačenje u setovima 1:1.
Treći set nije dobro krenuo po Noleta. Već na startu Veseli mu je oduzeo servis, ali mu je Đoković uzvratio u narednom 1:1. Nakon dva odigrana gema, Nole je servirao ali je Jirži uzeo i ovaj brejk. Portom je potvrdio na svoj servis i vodio je sa 3:1. Pravio je Nole neshvatljive greške i pokušavao drop šotovima, međutim ovaj dvometraš je to lako stizao kada je loptica bila u njegovom polju. Dosta neiznuđenih grešaka, slaba igra na mreži našeg tenisera obeležili je treći set. Veseli je držao svoj servis do kraja, te uspeo da obezbedi 2 meč lopte. Veseli je iskoristio prvu meč loptu i slavio je svoju prvu veliku pobedu u karijeri.

„Ovo je dokaz da niko nije nepobediv. Očigledno mi nije lako da prihvatim poraz odmah po izlasku s terena, ali moram da čestitam protivniku. Mislim da je igrao veoma dobro. Servirao je odlično. Zaista, igrao je taktički veoma dobro i agresivno. S druge strane, malo stvari je bilo pozitivno u današnjem meču za mene. Igrao sam veoma, veoma loše. Ne želim da umanjim pobedu Veselog. Imao je dobar nastup i zaslužio je da pobedi. U odlučujućem setu kada je imao prednost brejka, igrao je veoma hrabro, raznovrsno… Išao je po pobedu i zaslužio je“ – rekao je Novak na konferenciji za novinare posle meča.

Očigledno da ovo nije bio Novakov dan. Novak će na novoj ATP listi izgubiti 955 poena jer je pre dvanaest meseci u Monaku osvojio titulu. Monte Karlo se nastavlja bez Novaka Đokovića, a naredni turnir u Noletovom kalendaru je „Mutua Madrid Open“, koji će se odigrati od 1. do 8. maja. Srpski teniser je 2011. osvojio Masters u Madridu, a s obzirom da prošle godine nije nastupio u prestonici Španije, neće braniti bodove.

Nole želimo ti mnogo sreće i uspeha na narednim mečevima.

SAMO NAPRED!
SREĆNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login