Dino park i Omladinsko-kulturni centar uskoro na Zlatiboru

DECA, PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM  
Dino park i Omladinsko-kulturni centar uskoro na Zlatiboru

SJAJNE VESTI SA ZLATIBORA

Na Zlatiboru Uskoro počinje postavljanje Dino parka i izgradnja Omladinskog-kulturnog centra. Na konferenciji za novinare, koja je održana u prostorijama Turističke organizacije „Zlatibor“ 19. aprila, najavljeno je skoro otvaranje Dino parka za koji je opština Čajetina izdala lokaciju za izgradnju. Dino i avantura park će biti najveći u ovom delu Balkana, a planirano je zaposlenje od oko 40 radnika.
Kako je najavljeno Dino i avantura park će biti otvoren u avgustu ove godine, ali samo prve faze. O značaju ovog projekta suvišno je govoriti jer su Dino parkovi širom Evrope jedna od najposećenijih destinacija među mlađim kategorijama. Lokacija za park se nalazi sa leve strane ulice Sportova, iznad Studentskog odmarališta „Ratko Mitrović“, na oko 3 hektara. Posetiocima će biti omogućeno da pogledaju oko 30 dinosaurusa u prirodnoj veličini, što pokretnih, što statičnih od kojih će najveća atrakcija biti Tireks dužine 15 metara i visine 8 metara. Pored edukativnog dela, gde će se posetioci upoznati sa vremenom iz koga potiču dinosaurusi, biće organizovane i radionice, a posebna pažnja će se usmeriti i na zabavne sadržaje. Interesantno mesto će biti i klizalište koje će raditi svih 365 dana u godini, zatim nekoliko otvorenih i zatvorenih dečijih igrališta, rođendaonica za proslavu dečijih rođendana, mini golf, jahanje ponija, biće uređen poligon za „paintball“, bina na kojoj će se održavati predstave i avantura park. Takođe poetiocima će biti na raspolaganju i kafe picerija, restoran sa popularnim cenama, pa će kompletna porodica moći tu da provede čitav dan. Još jedna nezaobilazna stanica biće Dino šop, gde će moći da kupe suvenire vezane za dinosauruse, ali i za čitavu turističku ponudu Zlatibora.

Što se tiče izgradnje Omladinskog-kulturnog centra, ona je planirana polovinom godine, a kraj 2017. godine kada će ovaj centar biti potpuno u funkciji. Nalaziće se u neposrednoj blizini zgrade Turističke organizacije. Omladinsko-kulturni centar već poseduje projekat a finansijska sredstva su obezbedile opština Čajetina i Turistička organizacija „Zlatibor“, dok će 20 miliona dinara doći od Ministarstva trgovine i turizma.

„U pitanju je savremeni multifunkcionalni centar, površine 1.825 metara kvadratnih, koji će u svom sastavu imati pozorišnu salu od 225 mesta, i koristiti se za bioskopske projekcije, imaće i nekoliko manjih sala, galeriju za izložbe slika, prostor za biblioteku, koja je nedostajala Zlatiboru i nekoliko kancelarija za udruženja koja posluju na teritoriji opštine Čajetina“ – izjavili su iz TO Zlatibora na konferenciji za novinare.

TO „Zlatibor“ je podsetila da je modernizovala svoj sajt i da ćete sada brže i lakše doći do informacija – www.zlatibor.org.rs

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login