Ana Ivanović se pobedom nad Karin Vitheft plasirala u osmini finala turnira u Štutgartu

TENIS  
Ana Ivanović se pobedom nad Karin Vitheft plasirala u osmini finala turnira u Štutgartu

SJAJNE VESTI IZ ŠTUTGARTA

Srpska teniserka Ana Ivanović (trenutno 18. na svetskoj listi.) konačno je pružila sjajnu igru na startu turnira u Štutgartu. Ona sjajnom igrom savladala Nemicu Karinu Vitheft u prvom kolu sa 2:0 (7:6 (7:3) i 6:0), pa se tako plasirala u osminu finala. Karin je bila odlična u kvalifikacijama jer je pobedila 3 takmičarke i protiv Ane je pružila odličnu igru, ali samo u prvom delu meča.
Prvi set je bio neizvestan do samog kraja kada je taj-brejk odlučio ko će imati veliku prednost u drugom delu meča. Naša teniserka je imala brejk zaostatka, pošto je u 5 gemu propustila priliku da osvoji svoj servis. Tek je pri rezultatu 4:5 uspela da izjednači na 5:5 i da dovede set do taj-brejka. Ana je bila sjajna u odlučujućem gemu i svojoj protivnici prepustila samo 3 poena.
Drugi set je bio samo najava dobre igre u predstojećem meču.

Ana će se u osmini finala sastati sa Čehinjom Karolinom Pliškovom koja je posle velike borbe savladala zemljakinju Lusi Šafarovu sa 7:6 (7:4), 4:6 i 7:5. Ovo će biti veliki izazov za Anu jer do sada nije uspela da pobedi Karolinu. Sva 4 meča. koliko su igrale, Pliškova je slavila, ali se nadamo da će naredni meč biti u korist naše teniserke. Poslednji meč bio je na Indijan Velsu, kada je Pliškova bila ubedljiva i slavila sa 6:2, 6:0.

Nagradni fond turnira u Štutgartu iznosi 759.000 dolara.

NAPRED ANA!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login