Viktor Troicki pobedio Martona Fučoviča i plasirao se u osminu finala turnira u Barselone

TENIS  
Viktor Troicki pobedio Martona Fučoviča i plasirao se u osminu finala turnira u Barselone

SJAJNE VESTI IZ BARSELONE

Srpski teniser Viktor Troicki pobedio je Mađara Martona Fučoviča sa 2:1 (6:4, 1:6 i 6:0) i tako se plasirao u osminu finala turnira u Barseloni. Viktor je na ovom turniru postavljen za 8. nosioca i svakako je opravdao ulogu favorita. Protivnik mu je bio 212. teniser na ATP listi kojem je prepustio drugi set.
Ovo je bilo po malo neočekivano jer je Viktor pružio sjajnu igru u prvom setu, pa se za dalji plasman izborio sa čistom šesticom u trećem setu. Meč je trajao 101 minutu, a interesantno je da je drugi set trajao 30 minuta.

Iz ovog meča možemo izdvojiti prvi set koji je Viktor počeo sa brejkom u prvom servis gemu rivala. Igralo se gem za gem, a Fučovič je uzvratio brejk kada je Viktor servirao za vođstvo od 1:0 u setovima, pri rezultatu 5:3. Dobra igra našeg tenisera u finišu seta krunisana je novim brejkom, pa je posle 50 minuta igre Troicki poveo sa 1:0 u setovima.

Naredni protivnik je rival Fabio Fonjini (31. igrača sveta) koji je postavljen za 12. nosioca. Ovaj momak je uspeo da pobedi veoma dobrog Mihaila Južnjeg sa 2:1, a po setovima 3:6, 6:0, 6:1. Ovo će biti prvi veći test za Viktora koji je u poselednje vreme igrao solidno, ali mu nedostaje plasman u sam vrh jednog turnira da bi povratio samopouzdanje. Biće ovo prvi ispit za Troickog koji se do sada sa Fonjinijem sastao četiri puta, a skor je 2:2.

Turnir u Barseloni igra se za nagradni fond od 2.152.690 evra.

NAPRED VIKTORE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login