Svečani vaskršnji koncert u Hramu Svetog Save

DOGAĐAJI, RELIGIJA  
Svečani vaskršnji koncert u Hramu Svetog Save

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

Baš kao i prethodnih osam godine, tako će se i ove u Harmu Svetog Save na Vračaru čuti glas velikog broja horova, pevačkih društava i zvuk orkestara. Svečani vaskršnji koncert će biti priređen sa početkom u 20 časova 1. maja, a narednih sedam dana moći ćemo da uživamo u još puno raznovrsnih koncerata domaćih i horova iz okruženja.
Ova manifestacija, uz blagoslov Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, predstavlja odu sabornosti i sveradosti. Posebnu draž i toplinu duhovnosti osetićete sigurno u nastupu dečijih horova RTS-a i Prvog beogradskog pevačkog društva, a među izvođačima će se naći i četiri gostujuća hora: Hor Sveti Knez Lazar sa Dečijim horom iz Kruševca, Dečiji hor Sloga iz Smedereva, Hor Sveti Dimitrije iz Budimpešte i Hor Sveti Serafim Sarovski iz Zrenjanina.
Sedmodnevni uskršnji program horova možete pratiti na platou i u kripti Hrama Svetog Save. Osim prvog i završnog dana kada će program početi od 20 časova, svim ostalim danima počeci su zakazani za 19 časova. Pored pesme i muzike, jedno od večeri će vam ulepšati i dramska umetnica Rade Đuričin, koja će govoriti religiozno-poetske stihove.

Evo pregleda osme po redu sedmodnevne duhovne manifestacije:

Vaskrs, 1. maj, 20 sati
Beogradski kamerni hor, Beogradski muški hor, Pevačko društvo Mokranjac, Hor Sveti Dimitrije iz Budimpešte, Hor Sveti Serafim Sarovski iz Zrenjanina, Hor Sveti Knez Lazar sa Dečijim horom iz Kruševca, Pevačko društvo Preobraženje, Hor hrama Sveti Đorđe na Čukarici, Hor hrama Sveti Luka na Vidikovcu, Dečiji hor RTS Dečiji hor Prvog beogradskog pevačkog društva i Dečiji hor Sloga iz Smedereva.
Dramska umetnica: Rada Đuričin

Vaskršnji ponedeljak, 2. maja od 19 časova
Koncert Filharmonije mladih „Borislav Pašćan“ u Hramu
Dirigent: Đorđe Pavlović

Vaskršnji utorak, 3. maja od 19 časova
Nastup kulturno-umetničkih društava sa Kosova i Metohije, na platou, ispred Hrama

Sreda, 4. maja od 19 časova
Koncert duvačkog orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, na platou, ispred Hrama

Četvrtak. 5. maja od 19 časova
Koncert Hora Radio-televizije Srbije, u Hramu
Dirigent: Bojan Suđić

Petak, 7. maja od 20 časova
Koncert Beogradskog kamernog hora, u Kripti Hrama
Dirigent: Vladimir Marković

Čitav događaj i nastup ukupno 13 horova odigrava se pod pokroviteljstvom Episkopa topličkog, vikara Njegove svetosti i starešine Hrama Svetog Save, Gospodina Arsenija.

„Sjajne vesti“ vas pozivaju da, ukoliko to do sada jeste, ove godine nikako ne propustite svetkovanje praznika na jedinstven način.

Христос воскресе! Воистину воскресе!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login