Aleksandra Krunić savladala Jekaterinu Makarovu i ušla u četvrtfinale turnira u Rabatu

TENIS  
Aleksandra Krunić savladala Jekaterinu Makarovu i ušla u četvrtfinale turnira u Rabatu

SJAJNE VESTI IZ RABATA

Na WTA turniru u Rabatu desilo se veliko iznenađenje. Naša teniserka Aleksandra Krunić pobedila je drugog nosioca turnira Ruskinju Jekaterinu Makarovu 2:0, a po setovima 6:2 i 6:2. Ovom pobedom Krunićeva je potrvrdila da je u odličnoj formi. Posle odličnog meča protiv Anastasije Sevastove nagovestila je sjajnu igru. Bilo je potrebno 64 minuta da mlada nada srpskog tenisa upiše svoje ime u medijima kao veliko iznenađenje.

Jekaterina Makarova, 30. na WTA listi (nekada 8. igračica sveta), u ovom meču nije imala šanse. Naša mlada teniserka je bila veoma raspoložena i tako ubeležila svoju četvrtu pobedu u nizu.
Veoma je interesantno da je Krunićeva morala da igra kvalifikacije kako bi ušla u prvo kolo ovog turnira, a posle je nanizala pobede nad zvučnim imenima svetskog tenisa.

Već u prvom gemu Krunićeva je uzela brejk, a to ponovila četiri gema kasnije i stekla vođstvo od 4:1. Makarova je krenula u spašavanje prvog seta i uspela da uzme brejk međutim naša teniserka je bila nemilosrdna. Uzela je 2 naredna gema i postavila konačan rezultat ovog seta 6:2.
U drugom setu počelo se brejkovima i sa jedne i sa druge strane. Opet se Aleksandra bolje snašla i posle 5 gemova rezultat je bio 4:1. Već tada je bilo jasno da će ovaj meč biti rešen u korist naše teniserke. Konačan rezultat ovog seta bio je identičan prvom pa je Aleksandra prošla u četvrtfinale.

Pogledajte poslednji gem ovog meča:

Borba za polufinale ovog turnira biće vrlo interesantna. Aleksandra Krunić će se sastati sa Novozelanđankom Hrvatskog porekla, Marinom Eraković, kojoj je Lesja Curenko predala meč pri rezultati 6:4.

NAPRED ALEKSANDRA!
BRAVO!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login