Nole sa skupljačima loptica, probao padel tenis i dobio specijalno priznanje ‘Marca Leyenda’ pred početak turnira u Madridu 2016

HUMANOST, NAGRADE, TENIS  

SJAJNE VESTI IZ MADRIDA

Novak Đoković sutra otpočinje bitku za novi trofej. Masters turnir u Madridu započeo je ne samo treninzima nego i humanim aktivnostima. On je tokom borakva u ovom gradu ulepšao vreme skupljačima loptica. Da li je poseta bila slučajna ili namerna to više i nije bitno, važno je da su deca bila srećna i da im je Noletovo prisustvo izmamilo dosta osmeha, inspiracije, i pre svega osećaja da su i oni po malo važni. Susret je bio kratak, ali za njih veoma značajan. I devojčice i dečaci su bili velika inspiracija našem teniseru pa je preko twitera poručio:

Ove godine, svetski broj 1, je odlučio da ponovo zaigra masters u Madridu, i to prvi put posle 2013. godine. Španci su ga na neki način zbog toga i nagradili. Nole je dobio specijalno priznanje ‘Marca Leyenda’.

„Veoma sam ponosan što sam ovogodišnji dobitnik nagrade ‘Marca Leyenda’, koja se u Španiji dodeljuje najboljim sportistima. Ceo svoj život posvetio sam sportu i postigao značajne rezultate, ali uvek se osećam tako zahvalno kada se nađem među sjajnim sportistima, pravim legendama našeg vremena. Hvala vam, mnogo mi znači ovo priznanje posebno na današnji dan“ – zahvalio se Novak preko Fejsbuka.

Noletu je prijalo i malo igre sa svetski poznatim igračima padel tenisa. Inače ovaj sport nije toliko sličan tenisu koliko je sličan skvošu, a igra se u dublu na zatvorenom terenu, upola manjem od teniskog igrališta:

Naš teniser na teren izlazi tek sutra jer je bio slobodan u prvom kolu mastersa u Madridu. Sa druge strane mreže čeka ga bolji iz meča između Nikolasa Almagra i Borne Ćorića.
Novaku Đokoviću želimo mnogo sreće na ovom turniru sa željom da ga osvoji.

Titulu brani Endi Marej koji je prošle godine bio bolji od domaćeg igrača Rafaela Nadala.
Ovogodišnji pobednik turnira nosi sa sobom 1.000 ATP poena i 912.900 eura, dok je za vicešampiona spremno 600 ATP poena i 447.630 eura.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login