Viktor i Ana zaustavljeni u Madridu

TENIS  
Viktor i Ana zaustavljeni u Madridu

ANA IVANOVIĆ I VIKTOR TROICKI NISU MOGLI DALJE

Naša teniserka Ana Ivanović je izgubila je u drugom kolu WTA turnira u Madridu. Posle više od dva sata borbe mlada amerikanka Luiz Čiriko (trenutno 130 na WTA listi) pobedila je srpsku teniserku rezultatom 2:1 (5:7, 6:1 i 6:3). Za razliku od prvog meča protiv Katerine Siniakove koji je dobila 2:1, u ovom meču ponovio se katastrofalan prvi servis.
U prvom setu viđena je velika borba, ali i pored lošeg prvog servisa i dosta grešaka Ana je ipak u završnici pokazala svoj kvalitet i iskustvo. Rešila je prvi set rezultatom 7:5. Od tog momenta kreću problemi i drugi set opuštena amerikanka rešava ekspresno sa 6:1. Delovalo je kao da joj je ovo najbolji meč u karijeri, dok je Ana neshvatljivo pravila grešku za greškom.
Početak trećeg seta dao je nadu svim navijačima da ćemo Anu gledati u osmini finala ali nada je kratko trajala. Povela je Ana sa 2:0, ali amerikanka kao da je bila u transu. Koristila je svaku grešku naše igračice i sve kažnjavala. Na kraju trećeg seta bilo je 6:4 za Luiz Čiriko.
U ovom meču Ana je proglašena favoritom ali mlada amerikanka je pokazala kako treba da se igra na ovom turniru.

Neuspeh našeg tenisera Viktora Troickog nastavio se i u Madridu (masters turnir serije 1000). Posle Monte Karla kada je izgubio u prvom kolu i u Barseloni prošle nedelje kada je ispao u drugom kolu, početak ovog turnira ponovo je bio loš. Od kad je počela sezona na šljaci Viktor kao da ima problem. Ne polazi mu za rukom da prođe dalje od prvog ili drugog kola.
Ovaj put skalp mu je uzeo Andrej Kuznjecov, koji ga je savladao rezultatom 2:0, po setovima 6:4 i 6:4. Kuznjecov je 39. teniser sveta i pokazao je mnogo više u ovom duelu nego Viktor koji je trenutno bolje rangirani teniser (24. na ATP listi).
Delovalo je kao da Troicki ima igru i držao je svoj servis do rezultata 4:4 kada je propustio brejk šanse. Kazna je stigla u narednim gemovima i več je gubio sa 1:0. Ponovo je imao šansu u drugom setu kod rezultatam 2:1 ali Kuznjecov je to kaznio i osvojio narednih 10 poena u nizu. Bilo je jasno da je Kuznjecov u drugom kolu.

Mnogo sreće u uspeha Viktoru i Ani na narednim turnirima.

HRABRO NAPRED!
SREĆNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login