Novak Đoković pobedom nad Bornom Ćorićem startovao na „Mutua Madrid Open“-u

TENIS  
Novak Đoković pobedom nad Bornom Ćorićem startovao na „Mutua Madrid Open“-u

SJAJNE VESTI IZ MADRIDA

Svetski broj 1, Novak Đoković, startovao je pobedom na „Mutua Madrid Open“-u. Novak Đoković je pobedio hrvatskog igrača Bornu Ćorića u drugom kolu i tako započeo četvrti Masters turnir ove sezone. Borna, inače 40. igrač na ATP listi, pružio je kao i uvek borbenu igru. Ovaj prvi meč ova dva igrača završen je pobedom našeg tenisera rezultatom 6:2 i 6:4, ali je u većini meča Borna bio borben i opravdao mesto na kome se nalazi u ovom trneutku.

U prvom setu Nole je vinerom osvojio prvi gem na svoj servis, potom u narednom gemu stigao do brejk lopte ali je Borba spasio gem sa tri vezana poena i uspeo da izjednači na 1:1. Naš as je bio siguranna svoj servis a u 4-om gemu uzeo brejk i poveo sa 3:1. Viđene su duže razmene udaraca i nesumnjiva želja hrvatskog igrača da pruži sjajnu partiju. Uz veliki motiv i želju Borna je ipak puno grešio i tako omogućavao Novaku da bez većeg opterećenja diktira tempo igre. Ponovo je Nole bio siguran na svoj servis, ali i Borna. U 8. gemu, na servis Borne Ćorića, Novak stiže do tri set lopte, prvu je iskoristio i poveo sa 6:2.
Drugi set počinje sigurnim servisima oba igrača. Prilika za brejk nije bilo, a interesantan podatak je vrlo malo poena hrvatskog igrača na svoj prvi servis. Na obe strane viđeno je nekoliko sjajnih i atraktivnih poteza, te nekoliko izlazaka na mrežu, pa je meč postajao sve uzbudljiviji. Pružio je borbeni Ćorić odlične gemove i pri rezultatu 3:3 imao šansu da preokrene rezultat u svoju korist. Novak je napravio dve duple greške i tako poklonio šansu Ćoriću da uzme brejk. Međutim trebalo je mnogo bolje da se igra protiv najboljeg na svetu pa Borna ne koristi šansu i Nole vodi sa 4:3. Usledila su 2 gema gde su igrači zadržali svoj servis. U 10. gemu bio je i ključni momenat, kada Đoković stiže do dve meč lopte. Ipak, Nole do trijumfa stiže kada je Borna izbacio loptu u aut – 6:4. Kraj drugog seta i meča.

Pogledajte detalje iz meča:

„Zadovoljan sam izdanjem. Igrao sam protiv mladog igrača koji je u formi. Gledao sam njegov meč protiv Almagra, koji je prošle nedelje osvojio turnir. Pobedio ga je lako. To zaslužuje veliko poštovanje. Poznajemo se veoma dobro. Mnogo puta smo trenirali. Vidim pomalo sebe u njemu. Igramo sličnim stilom. Sjajan je borac. Za njegove godine je veoma zreo i mentalno jak. Danas smo odigrali prvi zvanični meč, zadovoljan sam svojom igrom. Bio je zanimljiv meč za gledaoce.“ – rekao je Novak Đoković

Statistika:

– As poeni (2-4)
– Dvostruke servis greške (4-0)
– Direktni poeni (16-11)
– Neiznuđene greške (14-23)

Nole ima titulu iz 2011. godine na ovom turniru, a zadnji put je učestvovao 2013. kada je u drugom odigran meču izgubio od Dmitrova. Ovo je idealna prilika da se osvoji šljaka jer je Nole odmoran i spreman za ovaj turnir.

Novak će meč trećeg kola „Mutua Madrid Open“-a odigrati u četvrtak od 16 časova, a rival će mu biti 17. teniser ATP liste, Roberto Bautista Agut koji je u drugom kolu bio bolji od Felisijana Lopeza (6:3, 5:7, 7:5). Nole i Agut su se tri puta sastajali a Nole je imao sve tri pobede.

„Mutua Madrid Open“ se održava od 1. do 8. maja u Madridu, glavnog gradu Španije i igra se za nagradni fond od 5.719.660 evra. Titulu brani Endi Mari.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Novak Đoković pobedom nad Bornom Ćorićem startovao na „Mutua Madrid Open“-u"

  1. Pingback: „Srpski ekspres“ tutnji po Madridu. Nova pobeda Novaka Đokovića i plasman u četvrtfinale | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login