Novak Đoković osvojio Madrid i postavio novi Masters rekorder

TENIS  
Novak Đoković osvojio Madrid i postavio novi Masters rekorder

SJAJNE VESTI IZ MADRIDA

U finalu „Mutua Madrid Open“-a Novak Đoković je pobedio Endija Mareja rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 3:6 i 6:3, za dva časa i 6 minuta. Ovom pobedom Novak je osvojio 64. titulu u karijeri, a 29. iz Masters serije što je novi rekorder po broju osvojenih Masters trofeja na ATP turu.
Sa pobedom ide i novih 1000 ATP poena (prošle godine nije ućestovao na ovom turniru) što Noleta čini vlasnikom skoro nedostižnih 16.550 poena na ATP listi.

Prvi set je krenuo kako se poželeti može. Svetski broj 1 je kontrolisao set do kraja i već posle 31 minuta krunisao sa 6:2. Značajno je napomenuti da je Novak osvojio 85% prvog i 83% drugog servisa što je rezurtiralo vođstvom od 1:0 u setovima.
Drugi set donosi neizvesnost jer Marej značajno podiže nivo igre i održava meč u egalu. Po mnogim stručnjacima dvostruka servis greška koju je Novak napravio u četvrtom gemu koštala ga je meča. U tom trenutku Endi dolazi do prvog brejka u meču, i psihičku prednost. Rezultat na kraju drugog seta je bio 6:3 za Mareja. Interesantan je podatak da je ovo prvi izgubljeni servis na ovom turniru.
Početak odlućujućeg seta počeo je na pravi način. Novak je prvo osvojio svoj servis, da bi u narednom gemu napravio brejk i već tada nagovestio da je ponovo u svom ritmu. Nedugo posle toga Nole ponovo pravi duplu servis grešku i tako Mareju donosi brejk. Slede dva gema gde oba igrača osvajaju svoj servis, a odlični Novak je zablistao kod rezultata 3:2. Tada je napravio brejk i poveo sa 4:2, a nedugo posle toga već je bilo 5:3. U poslednjem gemu Novak je uspeo da spasi 7 brejk lopti i da stigne do pobede u najdužem gemu koji je trajao 13 miunta.

Statistika:
– as poeni (1-10)
– dvostruke servis greške (3-2)
– direktni poeni (25-22)
– neiznuđene greške (25-33).

Pogledajte kako je izgledao finalni meč:

„Nedostajalo mi je igranje u Madridu. Vratio sam se ovde posle tri godine i to na najlepši mogući način. Hvala organizatorima i svima ostalima koji ste doprineli da se osećamo kao kod kuće. Hvala mom timu i svima vama što ste nas strasno bodrili u proteklih sedam dana i što činite ovaj turnir posebnim“, izjavio je Novak nakon osvajanja titule.

Ovo je Novakova druga masters titula u Madridu, a ukupno 5. ovoj godini.
Naredni turnir koji očekuje Novaka je Rim gde će braniti titulu. Turnir u Rimu počinje sutra, a Nole je slobodan u prvom kolu.
Nakon Rima ATP karavan se seli u Pariz na drugi gren slem sezone – Rolan Garos koji počinje 22. maja i traje sve do 5. juna.

BRAVO NOLE!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Novak Đoković osvojio Madrid i postavio novi Masters rekorder"

  1. Pingback: Novak Đoković drugi put za nedelju dana savladao Nišikorija i plasirao se u finale mastersa u Rimu | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login