Ana Ivanović pobedom startovala na turniru u Rimu

TENIS  
Ana Ivanović pobedom startovala na turniru u Rimu

SJAJNE VESTI IZ RIMA

Ana Ivanović je pobedila Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu rezultatom 2:0, po setovima 6:4 i 6:4, u prvom kolu turnira u Rimu. Ovo je svakako najbolji meč naše teniserke u ovoj sezoni. Meč je trajao 95 minuta, a ovo je Anina 8. pobeda od 9 susreta sa Anastasijom.

U ovom meču bilo je veoma mnogo brejkova – čak 10, po 5 u svakom setu. Odličnu igru prikazale su obe igračice, ali je Ana bila koncentrisanija i pružila bolju igru. Prvi set srpska teniserka je meč počela čvrsto, ali je i odgovor protivnice bio na nivou. Kraj 7-og gema bio je alarm za našu igračicu pa je upalila motore i uz 3 naredna gema osvojila set 6:4 i povela sa 1:0. Već tad se videlo da Ana ima želju i volju da izgura meč do kraja.
U drugom setu imala je izgubljen servis, ali ga je nadoknadila i imala šansu da reši meč na svoj servis. Ali, kao što to najčešće biva u ženskom tenisu brejk protivnice je onemogućio slavlje. Da meč bude završen u stilu brejkova pobrinula se Ana i „brejknula“ Pavljučenkovu za 6:4 i ukupnim rezultatom 2:0 prošla u drugo kolo ovog turnira.

Da li Ana ima neki motiv da igra mnogo bolje nego na prethodnom turniru ostaje da nagađamo, ali na tribinama je viđen njen verenik Bastijan Švajnštajger koji zbog povrede nije u sastavu svog kluba. U svakom slučaju radujemo se novim dobrim mečevima nekadašnje broj 1.

Statistika:
– Vineri 25-21
– Greške 18-19
– Brejkovi 6/15 – 4/5

Pogledajte detalje iz meča Ane i Anastasije:

Meč drugog kola ovog turnira, koji je na programu u sredu, igraće protiv Kristine Mekhejl koja je bila bolja od Klaudije Đovine (6:1, 2:6 i 6:2).
Ukoliko Ana nastavi sa ovom igrom i bude bolja od Kristine u osmini finala je najverovatnije čeka Serena Vilijams.

Turnir u Rimu igra se za nagradni fond od 2.599.610 dolara.

NAPRED ANA!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login