Viktor Troicki izgubio od Keija Nišikorija u Rimu

TENIS  
Viktor Troicki izgubio od Keija Nišikorija u Rimu

SJAJNE VESTI O PORAZU VIKTORA TROICKOG U RIMU

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u treće kolo Masters turnira u Rimu, pošto je izgubio meč od Keija Nišikorija rezultatom 2:1 (5:7, 6:2 i 6:3). Nakon dobrog starta u prvom kolu, kada je u nedelju pobedio Tejmuraza Gabašvilija iz Rusije u dva seta – 6:4 i 6:1, ovaj poraz je mnogo zaboleo.
Videlo se u prvom setu da je Viktor veoma raspoložen za igru i da će meč biti veoma interesantan. Nišikori u prvom setu nije imao šansu jer je Viktor sjajno servirao, ali brejk nije uzeo sve do 12. gema kada je na servis protivnika uspeo da povede sa 0:40 i ostvario 3 brejk šanse. Prve dve nije iskoristio ali treća je bila realizovana za vođstvo od 7:5 u gemovima i 1:0 u setovima.
U drugom setu Nišikori počinje da se budi i da polako zaboravlja poraz od Novaka Đokovića prošle nedelje pa počinje da igra sve bolje.
Možda je i na prelomni trenutak u meču uticao sudija, ali to ostaje na vama da prosudite. Pri rezultatu 1:1, posle udarca Nišikorija, linijski sudija je uzviknuo „aut“ baš u trenu kada je Viktor udario lopticu. Tada je sudija izvršio korekciju i ispostavilo se da je loptica ipak bila u polju. Da bi sve bilo po „pravilima“ poen je dodelio Nišikoriju, a tada je Viktor izgubio kontrolu pa je to izgledalo ovako:

Japanac posle ovoga počinje da čita sve Viktorove servise i uzima brejk u 3. gemu ovog seta. Da li pod utiskom svađe sa sudijom ili nemogućnosti da kontroliše emocije Viktor naprasno počinje da unosi nervozu u igru i to se reflektuje izgubljenim setom od 2:6 i izjednačenje 1:1.
U odlučujućem setu Viktor nije uspeo da konsoliduje emocije pa je i dalje loše servirao. Već u petom gemu, posle nekoliko sjajnih forhenda i viner paralelom pravi brejk za 3:2. Ovo je bilo dovoljno da rutinski privede kraj meča i zabeleži pobedu protiv srpskog tenisera.
Meč je obeležila agresivna igra i veliki broj vinera, gde je Nišikori bio mnogo agresivniji sa 32 direktna poena naspram 21 viner koliko je napravio Viktor.

Nišikorijev protivnik u sledećem meču biće bolji iz meča Rišar Gaske – Andreas Sepi.

Pogledajte detalje iz meča:

Masters turnir u Rimu je iz serije 1.000, a igra se za nagradni fond od 3.748.925. Titulu brani dvostruki uzastopni šampion Novak Đoković koji se danas sastaje sa Stefanom Robertom oko 13:45.

Viktoru želimo bolje igre na narednim turnirima.
Srećno!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login