10. Školske olimpijske igre u Vranju

DECA, OSTALI SPORTOVI, PROMOCIJA SRBIJE  
10. Školske olimpijske igre u Vranju

SJAJNE VESTI IZ VRANJA

U Vranju se održavaju 10. Školske olimpijske igre koje su svečano otvorene 9. i trajaće sve do 15. maja. Na ovim igrama učestvuje rekordan broj osnovaca i srednjoškolaca koji su doneli sportski duh u centar Pčinjskog okruga. Njih preko 7000 dolaze iz svih krajeva Srbije, a nadmetaće se u raznim sportovima.

Igre je otvorio ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić:

„Poruka koju moramo da pošaljemo je da su svih 7000 učesnika već pobednici i da je svako dete koje je uzelo učešće samo po sebi pobednik. Oni već nose onu najznačajniju medalju a to je poštovanje protivnika, poštovanje saigrača, način na koji pobeđujete i način na koji gubite. Zato mislim da sva ova deca ovde danas postaju bolji ljudi.
Da mogu da se vratim u vaše godine sport bi ponovo bio moj prvi i jedini izbor.”

Naš nekadašnji najbolji vaterpolista ohrabrio je učesnike ove olimpijade i istakao da je svako od njih već danas pobednik i svako već danas postaje idol nekim novim generacijama. Dodao je još da školski sport ima veliku ulogu u obrazovanju i odrastanju dece i da se nada da će učesnici na takmičenju sklopiti nova prijateljstva i svi zajedno slaviti pobede, ali i poraze.

Na otvaranju su bili još i šef delegacije EU u Srbiji, predsednik Saveza za školski sport Srbije, predsednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih i gradonačelnik Vranja.

Olimpijska baklja je prošla kroz 24 grada pre zvaničnog otvaranja, a na samom svečanom otvaranju plamen su na binu u centru grada doneli učenici iz Vranja, gde je i zapaljen školski olimpijski plamen. Nakon otvaranja priređen je veliki vatromet.

Ove igre su podržali Ministarstvo sporta i omladine i Savez za školski sport Srbije, koji je i partner Sportskih igara mladih, grad Vranje, kao i Evropska Unija. Za ove igre u Vranju su uređene sportske sale i tereni na otvorenom.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login