Nastavljen zlatan niz – Podvig Kragujevačkih kulinara na Internacionalnom Balkanskom kulinarskom kupu u Bugarskoj

NAGRADE, PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM  

SJAJNE VESTI IZ BUGARSKE

Kragujevački kulinari su na 2. Internacionalnom Balkanskom kulinarskom kupu, održanom od 12. Do 15, maja u bugarskom turističkom centru Sv. Vlas osvojili su 11 blistavih odličja, od toga, 2 zlatne, 6 srebrnih i 3 bronzane medalje.

Kragujevac i Srbiju predstavljali su predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac i menadžer tima Vujadin Vujadinović, potpresednik asocijacije i mentor HoReCa tima Vladimir Arsenijević, takmičari Stefan Nikolić, Aleksandar Keljanović, Aleksandar Milanović, Petar Dudaš i Miloš Totović. I ovog puta je ukazano poverenje kragujevačkim stručnjacima Vujadinu Vujadinoviću i Vladimiru Arsenijeviću koji su bili u sastavu mnogobrojnog sudijskog žirija sastavljenog od najvećih svetskih profesionalaca – Svetskog udruženja master šefova sa sedištem u Londonu.

Tim kragujevačkih kulinara se takmičio u kulinarskim disciplinama kao što su karving (drevna tajlandska disciplina koja podrazumeva rezbarenje voća i povrća), individualna jela od ribe, timskom takmičenju i najtežoj disciplini „Crna Kutija“ u kojoj ekipe imaju zadatak da pripreme jela od nepoznatih namirnica.

Na takmičenju se nadmetalo više od 200 kulinara iz preko 15 zemalja iz čitavog sveta – predstavnici Japana, Južne Koreje, Nemačke, Ukrajine, Turske, Grčke, Slovačke, Velike Britanije i mnogih drugih kulinarskih velesila bili su prisutni sa svojim najjačim timovima.

Vujadin Vujadinović tvrdi da je to dokaz da se u Kragujevcu radi dobro s mladima:

„Najpre bih pohvalio sjajnu organizaciju i domaćina koji su se potrudili da se osećamo kao kod kuće. Motivisanost i želja naših momaka, uz nesporni kvalitet, morali su da donesu vrhunski rezultat. Ovo prestižno takmičenje je veliko iskustvo i podstrek za ove momke, a meni je posebno drago što su se sjajno pokazali nakon takmičenja u Rumuniji koji je održan prošlog meseca. Još jednom smo pokazali da možemo da se nosimo sa svima u Evropi i čitavom svetu, čak i da smo kvalitetniji od mnogobrojnih ekipa koje imaju u svom timu brilijantne i iskusne šefove. Radi poređenja to je kao da igrate protiv Novaka Djokovića i pobedite ga! Ovo je do sada bilo najzahtevnije takmičenje na kojem smo učestvovali, a kriterijumi su bili ekstremno podignuti na najvišu moguću lestvicu, što znači da su se za najmanju grešku takmičari diskvalifikovali. Još jednom, moram da odam priznanje našim mladim momcima koji su pokazali kako se profesija i Kragujevac, koji predstavljaju, voli i poštuje.“

Profesor TUŠ „Toza Dragović“ iz Kragujevca i mentor HoReCa tima Vladimir Arsenijević, kazao je da je veoma zadovoljan rezultatima i da je srećan što je deo zlatnog trenutka koji upisuje Kragujevac u gastronomsku istoriju.

Za nepunih mesec dana doneli smo Kragujevcu 36 medalja što do sada nikad nije zabeleženo u istoriji Kragujevca! Timski duh, želja za usavršavanjem, znanje i motivisanost naših takmičara su sa svaku pohvalu i mogu vam reći da sam izuzetno ponosan što sam deo ove ekipe. Skoro svi članovi HoReCa asocijacije su školovani u TUŠ „Toza Dragović“ što samo dokazuje kakav kadar imamo. U narednom periodu nastavićemo sa napornim treninzima i obukama kako bi održali ovaj zlatan niz.“

Takmičari HoReCa asocijacije izjavili su da su sve zacrtane ciljeve u ovoj polovini godine ostvarili.

„Spremamo se kao da idemo na Olimpijadu, učimo kao noć pred ispit, a kad smo na takmičenju, kuvamo kao da smo u društvu prijatelja. Mislimo da je to tajni sastojak našeg recepta za uspeh, kažu ovi sjajni momci.“

BRAVO! BRAVO! BRAVO!

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Nastavljen zlatan niz – Podvig Kragujevačkih kulinara na Internacionalnom Balkanskom kulinarskom kupu u Bugarskoj"

  1. Pingback: Nastavak zlatne serije - Kragujevački kulinari osvojili Istanbul! - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login