Velimir Stjepanović osvojio srebro na 200m slobodnim stilom na EP u Londonu

OSTALI SPORTOVI  
Velimir Stjepanović osvojio srebro na 200m slobodnim stilom na EP u Londonu

SJAJNE VESTI IZ LONDONA

Naš sjajni plivač Velimir Velja Stjepanović osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Londonu u kategoriji 200m slobodnim stilom. Do zlata su ga delile samo 24 stotinke koliko je bio brži Verskuren. Naš Velja imao je vreme 1:46,26 i za zlato mu je trebalo vrlo malo. Vodio je trku do samog finiša, ali je u poslednjoj deonici gas dodao Holanđanin Sebastijan Verskuren i u dramatičnom finišu uspeo da pobedi srpskog plivača.

Pogledajte trku:

Stjepanović nije uspeo da odbrani titulu koju je osvoji pre 2 godine u Berlinu sa rezultatom 1:45,78 (važeći državni rekord Srbije), ali i ovo srebro je ogroman uspeh. Kako Velja i sam kaže:

Velja je ranije u trci na 400 metara osvojio je šesto mesto, u ovoj trci osvojio srebro, a očekuje ga još trka na 100 metara slobodnim stilom.
Od naših takmičara treba pomenuti naše mlade nade. Silađi i Lenđer su pre dva dana došli do pozicije 10 u polufinalnim trkama. Silađi će plivati na 50 prsno, a Lenđer na 100 delfin stilom gde će pokušati da stigne do norme za Olimpijske igre i pridruži se Stjepanoviću, Silađiju, Vjačaninu i Anji Crevar.

BRAVO VELJO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login