Tijana Bogdanović osvojila zlatnu medalju na šampionatu Evrope

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  
Tijana Bogdanović osvojila zlatnu medalju na šampionatu Evrope

SJAJNE VESTI IZ ŠVAJCARSKE

Naša mlada tekvondistkinja Tijana Bogdanović nova je šampionka Evrope. Ona je u kategoriji do 49 kilograma osvojila zlatnu medalju na šampionatu Evrope koji se održava u Montreu. Put do finala nije bio lak pa ova medalja još jače sija. U polufinalnoj borbi Tijana je uspela da savlada trostruku šampionku i bronzanu sa OI u Londonu Hrvaticu Luciju Zaninović. U finalu je, uz sjajan rezultat 7:0, savladala Slovenku Anu Petrušič.

Poredak na ovom šampionatu:

1. Tijana Bogdanović (SRB)
2. Ana Petrušič (SLO)
3. Alexandra Lychagina (RUS)
3. Lucija Zaninović (CRO)

Ovo je ujedno i prva zlatna medalja za Srbiju na prvenstvima Evrope. Priliku da česitaju ovaj uspeh imali su vodeći ljudi u državi, a svakako jedna od lepših čestitki je stiglo od našeg nekadašnjeg kapitena vaterpolo selekcije Srbije, a današnjeg Ministra omladine i sporta Vanje Udovičića:

„“Ovo je jedna od najsjajnijih medalja za nas jer Tijana je našša najmlađa seniorka koja je samo pre par dana napunila 18 godina, a danas je na evropskom tronu! Svaka čast Tijana! Verujem da će u Riju o zlatu i srebru odlučivati upravo Tijana i Milica!“

Tijana Bogdanović će nastupiti i na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, gde će u tekvondou boje Srbije braniti i olimpijska šampionka iz Londona 2012. Milica Mandić.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login