Kompanija „Doktor Etker“ iz Nemačke otvorila prvu fabriku u Šimanovcima

INVESTICIJE, POSAO  
Kompanija „Doktor Etker“ iz Nemačke otvorila prvu fabriku u Šimanovcima

SJAJNE VESTI IZ ŠIMANOVACA

„Doktor Etker“ posle dve godine od polaganja kamena temeljca otvorio svoju prvu fabriku u Šimanovcima. Ova fabrika upošljava blizu 200 radnika, a poslovni kompleks ove nemačke kompanije prostire se na 8.000 kvadratnih metara, od čega proizvodni pogon čini 4.500 kvadratnih metara, skladišni od 2.000 kvadratnih metara, dok je za administrativne poslove obezbeđeno 1.500 kvadratnih metara. Investicija u ovu fabriku i ostalu infrastrukturu uloženo je 9,5 miliona evra.

Proizvodni kapacitet fabrike, koja u ovom trenutku proizvodi 115 artikala, uglavnom praškastih proizvoda, je oko 6.000 tona godišnje. Kamen temeljac za fabriku postavljen je 9. aprila 2014. godine. „Dr Etker” je porodična kompanija poreklom iz Nemačke sa tradicijom dugom više od 120 godina, a na tržištu Srbije, kao sestrinska kompanija posluje od 2001. godine. Kompanija „Dr Etker” zapošljava oko 7.000 radnika u Nemačkoj i inostranstvu. „Dr. Oetker” je u nemačkoj prehrambenoj industriji zastupljen sa oko 350 različitih proizvoda, a u Srbiji sa više od 100 proizvoda. Gosti na otvaranju posluženi su čuvenim pudingom ovog proizvođača, od vanile i čokolade.

Član Izvršnog odbora kompanije Dr Etker u Nemačkoj Kristian fon Tvikel upoznao je prisutne sa istorijom i počecima rada kompanije, pre više od 100 godina u Nemačkoj, konstatujući da danas ona raspolaže sa prodajnim i proizvodnim jedinicama u više od 40 zemalja širom sveta, na svim kontinentima, da zapošljava 11.500 radnika, i ima godišnji promet od oko tri milijarde evra. Kada je reč o preduzeću Dr Etker Srbija, fon Tvikel je rekao da je ta kompanija počela sa 12 zaposlenih i da njen razvoj potvrđuje činjenica da danas zapošljava 192 radnika.

„Sjajne vesti“ se nadaju da će ova kompanija biti primer dobre prakse i da će domaće kompanije zauzeti konkurentsku poziciju što se tiče kvaliteta i cene. Svakako podržavamo zapošljavanje radnika, poštovanje obaveza i njihovih prava.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login