Nikola Jokić uvršten u idealnu petorku najboljih „rukijia“ u NBA ligi

KOŠARKA  
Nikola Jokić uvršten u idealnu petorku najboljih „rukijia“ u NBA ligi

SJAJNE VESTI IZ NBA LIGE

Dokaz da upornim radom sve možemo postići možemo videti na primeru Nikole Jokića. Ovaj mladi talentovani momak je iz Mega Leksa otišao u NBA ligu, kao 41. pik na draftu prošle godine, te za manje od godinu dana pokazao da se na njega može računati u budućnosti. Veoma napornim radom i konstantnim učenjem u najboljoj ligi na svetu zaradio je mesto u idealnoj petorki novajlija za ovu godinu. Nikola Jokić je uz Karla-Entonija Taunsa, Kristapsa Porzingisa, Devina Bukera i Džalila Okafora izabran u idealnu petorku najboljih „rukijia“ u NBA ligi.

Kako je izgledala Nikolina sezona:

Igrajući za Denver Nagetse ubeležio je 80 utakmica. Postigao je prosek od 10 poena po utakmici, otvario 7 skokova, 2,4 asistencije i jednu ukradenu loptu. Bio je starter u 55 utakmica, ostvario 14 „dabl-dabl“ učinaka, a na terenu je provodio nešto više od 21 minute. Ovaj mladi Somborac bio je 4. po skokovima, 5. u ukradenim loptama, 7. u asistencijama, 8. po poenima i 10. u odigranim minutima među ostalim „rukijima“.

Pogledajte jednu od najboljih partija Nikole Jokića u ovoj 2015/2016 sezoni:

Bodovanje u NBA anketi

Učestovalo je 130 učesnika u ovoj anketi, 2 boda davano je igračima za koje učesnici ankete smatraju da treba da se nalaze u idealnoj petorci, dok je 1 bod odlazilo onima za koje misle da treba da su u drugoj petroci. Tako je naš krilni centar zaradio 186 bodova u ukupnom glasanju, 73 glasa ili 146 bodova za prvu petorku, a 40 glasova i toliko bodova za drugu petorku. Interesantno je da su Tauns i Porzingis osvojili maksimum, po 260 bodova, dok je, Buker sakupio 231. Uz našeg Jokića isti broj bodova sakupio je i Okafor.
Druga petorka, ni malo slaba, „sastavljenа“ je od igrača: Džastis Vinslou iz Majamija (151 bod), D’Anđelo Rasel iz Lejkersa (142), Jokićev saigrač iz Denvera Emanuel Mudiej (140), te Majls Tarner iz Indijane (139) i centar Sakramenta Vili Koli-Stajn (svega 50, što je za tri bilo više od Frenka Kaminskog).

Pogledajte Nikoline partije ove sezone: http://www.sjajnevesti.com/tag/nikola-jokic/

BRAVO NIKOLA!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login