“Asovi za decu” – Humanitarni meč fudbalskih zvezda

DECA, FUDBAL, HUMANOST  
“Asovi za decu” – Humanitarni meč fudbalskih zvezda

SJAJNE VESTI DONOSI JOVAN SIMIĆ

Ovo je priča kakva se samo poželeti može. Jovan Simić, dečko koji je uzburkao javnost pre dve godine, danas je incijantor jedne od najvećih fudbalskih manifestacija u zadnjih nekoliko godina (doduše tu su i ostali organizatori EXIT fondacija, Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR, FK Partizan, kao i TV Prva i Vision Team). Na jednom mestu uspeo je da okupi sve velikane našeg fudbala koji će probati da sakupe sredstva za izgradnju dečjeg hemato-onkološkog odelenja u Nišu.

Na teren će prema dogovoru istrčati: Selektori Bora Milutinović i Radomir Antić, potom kapiteni Predrag Mijatović i Dejan Stanković, a onda i igrači:
Mateja Kežman, Perica Ognjenović, Darko Ljubojević, Milan Biševac, Nikola Lazetić, Mladen Krstajić, Nikola Žigić, Boško Janković, Ivica Kralj, Željko Brkić, Milivoje Ćirković, Nenad Lalatović, trener Milovan Rajevac, Radosav Petrović, Milan Stepanov, Zoltan Sabo, Živko Živković

Ja znam gde ću biti 24. maja 2016. godine u 20 sati!

Dejan Radić, Milan Purović, Ognjen Koroman, Igor Gluščević, Jovan Stanković, Damir Čakar, Dragan Mladenović, Saša Ilić, Goran Bunjevčević, Nemanja Rnić, Đorđe Pantić, Mirko Poledica, Radiša Ilić, Ivan Tomić, Goran Stevanović, Darko Tešović, Albert Nađ, Milan Smiljanić, Bojan Đorđić, Leo Lerinc, Milan Jovanović, Goran Drulić, Mihajlo Pjanović, Andrija Delibašić, Niša Saveljić, Marjan Marković, Slavoljub Đorđević, Milinko Pantić, Ljubiša Dunđerski.

Ko je Jovan Simić?

Svoju eru humanosti počeo je davno, a prva istaknuta akcija bila je prodavanje svoje kolekcije dresova da bi pomogao maloj Nađa Novaković. Kada je momak sa Kanarevog brda počeo da skuplja fudbalske dresove, nije mogao ni da pretpostavi šta će uraditi s kolekcijom. Učinio je najhumanije, odlučio je da ih proda na aukciji i spase detetu život. Potpomognut medijima pre svega Blicom, ova priča se raširila i dobila neočekivane razmere. Nađa je od naroda dobila pomoć i tako uspela da ode na lečenje pa i da ozdravi.
Naredne godine ovaj čovek je napravio „Sportski bazar“ i obezbedio pomoć za Osnovnu Školu „Radivoj Popović“ u Zemunu koju pohađaju deca sa posebnim potrebama.
Ove godine uspeo je da na raznorane načine okupi fudbalere i napravi akciju za pamćenje.

Cilj podviga

Za sada je prikupljen novac za grube radove na podizanju dečjeg onkološkog odeljenja u Nišu. Međutim, za unutrašnje sređivanje potrebno je skupiti još oko 400.000 evra, a potom za krevete i sve aparate još oko 150.000 do 200.000 evra.

Kupovina ulaznica

Ulaznice za veliki humanitarni meč, po ceni od 300 dinara za Sever i Jug i 500 dinara za Zapad i Istok, dostupne su na prodajnim štandovima u Ušće Shopping centru (II sprat) i tržnom centru Delta City (prizemlje, u blizini pokretnih stepenica).
Prodaja je počela i na blagajnama stadiona Partizana, dok su ulaznice još danas dostupne i na blagajnama stadiona „Rajko Mitić“. Karte mogu da se kupe i putem mreže Gigs Tix u knjižarama Vulkan širom Srbije, Mikser House-u u Beogradu, Pariskom magazinu u Novom Sadu i online preko www.gigstix.com, kao i na prodajnim mestima Ticketline.
U prodaji su i porodične ulaznice za Istok i Zapad – po ceni od 1000 dinara za tri ulaznice. Sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je izgradnji dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Gde će Bora Milutinović biti 24. maja?

Gde će Radomir Antić biti 24. maja?

A gde ćete vi biti 24. maja?

Naš proslavljeni trener Bora Milutinović, uputio je poziv celoj Srbiji:

„Uvek sam bio ponosan i srce mi je puno da mogu da doprinesem u zemlji u kojoj sam rođen. Ovog puta moja sreća je još veća jer je ova akcija sa ciljem da se pomogne deci sa nadom da će stadion biti pun i da će svi prepoznati značaj ove humanitarne akcije na koju me je pozvao divan mladić Jovan Simić. Ponosan sam sto ću biti sa igračima koji su se odazvali akciji! Divna prilika da naše velike zvezde pokazu svoj SJAJ i svoju humanost. Još jednom pozivam sve poštavaoce fudbala i sve humane ljude da se pridruže AKCIJI da 24. maja svi uživamo i na taj način pomognemo NAŠOJ deci! Pozdrav, Bora.”


Predrag Mjatović

„Veliko mi je zadovoljstvo sto ću učestvovati na humanitarnoj utakmici ‘Asovi za decu’. Učestvovao sam više puta na ovakvim utakmicama širom sveta, ali ova je sigurno najvažnija, s obzirom na to da se igra na stadionu mog najdražeg kluba, Partizana, i naravno što ću imati priliku da se sretnem sa puno prijatelja sa kojima sam igrao, kako u Partizanu, tako i u reprezentaciji. Utakmice humanitarnog karaktera obavezuju sve nas da damo sve od sebe, kako bi spektakal bio na nivou i da apelujemo na navijače i ljubitelje fudbala da dođu u što većem broju, kako bi pomoć bolesnoj deci bila sto veća. Veliki pozdrav i dodjite na stadion Partizana!“

Dejan Stanković

„Veoma mi je drago što sam u poslednjem momentu uspeo da uskladim obaveze i zajedno sa svojim prijateljima zaigram na najvažnijoj utakmici koja postoji – utakmici za našu decu! Ja znam gde ću biti 24. maja u 20 sati, a nadam se da znate i vi. Pozivam sve ljubitelje fudbala da budu na stadionu Partizana sledećeg utorka, kao i da podrže akciju prikupljanja sredstava za izgradnju dečjeg hemato-onkološkog odeljenja!“

Nikola Žigić

„Drago mi je što sam uspeo da se organizujem i da dođem baš na dan utakmice da podržim ovu akciju i pomognem u prikupljanju sredstava za izgradnju bolnice za decu obolelu od raka. Drago mi je da su i moje kolege i bivši saigrači prepoznali važnost akcije i da ćemo se okupiti svi u plemenitom cilju. Video sam ko je sve potvrdio i zaista ne sumnjam da će biti vrhunski fudbal tog dana i ono što je najbitnije naravno, da pomognemo našoj deci.“

BRAVO JOVANE!
SVI NA STADION U HUMSKU!

Ne zaboravite da kupite ulaznicu za humanitarni meč „Asovi za decu“ i tako pomognete izgradnji dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "“Asovi za decu” – Humanitarni meč fudbalskih zvezda"

  1. Pingback: Humanitarni sportski bazar 2016 - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login